ANASAYFA arrow right Güncel

8 milyon nüfusa sahip bir kitleyi göz ardı ettiler

YAYINLAMA: 26 Ocak 2023 / 22.14
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2023 / 22.14
Doğuş Partisi, siyasi partilerin Roman açılımına sert tepki gösterdi.

Genel Başkanı Mahmut Karalar, “Türkiye’de 8 milyon nüfusa sahip bir kitleyi göz ardı ettiler, yok saydılar. Romanlar sadece Trakya bölgesinde bulunmasına rağmen bizlerden üstün görüyorlar. Hiç kimse bizi yok saymasın” dedi.

“Roman, Abdal ve dom halkı yüz yıllardır kardeş gibi yaşıyorlar, yaşamaya da devam edecekler” diyen Karalar, “Birçok siyasi partinin Roman açılımı konusunda yapmış oldukları siyasi faaliyetler ve çalışmalar; Abdal ve dom halkını rahatsız ediyor. Trakya’da yaşayan Roman ile bizler aynı değiliz. Gelenek, görenek, örf, adetlerimiz, kültürümüz, dilimiz birbirimizden çok farklı” tespitini yaptı.

Türkiye’de yaklaşık olarak 8 milyon civarında Abdal ve dom aşireti bulunduğunu vurgulayan Başkan Karalar, “Hiçbir siyasi parti, bu kadar büyük bir kitleyi göz ardı edemez. Bu konuda bizlerin roman gibi gösterilmesinden rahatsızız. Bizler Roman kardeşlerimizi seviyoruz, onlarla her zaman kardeşçe yaşadık yaşamaya da devam edeceğiz. Hiçbir siyasi parti kardeşliğimizi bozmaya kalkmasın” uyarısında bulundu.

Karalar, “Konuya ışık tutmak toplum açısından bizlerin görevi. Tüm siyasi partilere sesleniyoruz; toplum nezdinde yanlış, yanıltıcı bilgi kirliliğine neden olabilecek söylemlerden ve faaliyetlerden uzak duralım. Topluma tamamı romanmış gibi lanse edilmesinden Abdal ve domlar olarak rahatsızlık duymaktayız” dedi.

Seçim çalışmalarının çok iyi gittiğine söyleyen Karalar, “Seçimlerin 14 Mayıs’a alınması ya da zamanında yapılması bizim açısından çok önemli değil, biz çalışmaya devam ediyoruz. “Meclis’te bürokratlar, iş adamı, avukatlar veya zenginler değil, halkın ve vatandaşın olmasını istiyoruz. Esnaf, çiftçi, emekli neden mecliste olmasın? Ülkeye faydası olacak, hizmet edecek, sorunları ve sıkıntıları çözecek kişilerin TBMM’de olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Genel Başkan Karalar, seçimlere girmek için farklı alternatif yollar üzerinde çalıştıklarını kaydederken, “Çiftçi, üretici, esnaf hakkını savunamıyor. Piyasada haksız bir rekabet var. Meclis’teki milletvekillerinin çoğu sadece kendini düşünüyor, halkı veya vatandaşı değil. Şu ana kadar hangi milletvekili esnafı ziyaret etti, dertlerini, sıkıntılarını sordu? Para olan milletvekili olurken, parası olmayan ise rezil oluyor. Doğuş Partisi, halkı meclise taşımak istiyor. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *