ANASAYFA arrow right Yaşam

8 aydan beri vatandaşlara maske takmasını öğretemedik

8 aydan beri vatandaşlara maske takmasını öğretemedik
YAYINLAMA: 27 Kasım 2020 / 21.09
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2020 / 22.01
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi 3. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başkanlığında yapıldı. Meclis’te, Büyükşehir Belediyesinin 2021 Mali yılı bütçesi ve Performans Programı ile İlçe Belediyelerin 2021 Mali yılı bütçeleri oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi 3. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başkanlığında yapıldı. Başkan Şahin, “Gaziantep Büyükşehir “8 aydan beri vatandaşlara maske takmasını öğretemedik” ifadelerini kullanırken, “Umudu asla yitirmeden çözüm odaklı çalışmalıyız” dedi.

Şahin, “Bu zor günde borçlanma yetkisini kullanmayıp, 450 milyon lira borcu ödemiş, vatandaş odalı bir denk bütçeyi başarmış olmanın büyük bir onurunu ve gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu. 

Küresel büyük bir sorun ile karşı karşıyayız

Küresel büyük bir sorun ile karşı karşıya olduğumuzu hatırlatan Şahin, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Bilim Kurulu’ndan çıkan raporlarla gelen genelgeler var. Bu genelgenin en büyük uygulayıcısı tabi ki yerel yönetimlerdir. Yapılması gereken koordinasyon güç ve işbirliği olduğunu gördük. Büyük bir milletiz ve büyük bir dayanışma ruhumuz var. Gaziantep aynı zamanda sanayi, ticaret ve üretim şehridir. Verdiğimiz sözler var ve bu sözleri yerine getirmemiz gerekiyor. Bu nedenle zaman yönetimi çok önemli. Ancak bu olağanüstü bir durumda acil bir eylem  planı yaptık. Acil eylem planında önemli olan hizmettir. Hizmet sektöründe ki insan kaynağını çok esnek şekilde yönetmemiz ve şehri dirençli hale dönüştürmemiz lazımdı. Dolayısıyla bu dönemde insan kaynağımızı güçlü bir şekilde yapılandırdık. İşsizliğin artmasına karşın Kariyer. Neti kurarak belediye bünyesine alamadıklarımızı nereye yerleştireceğiz, süreci nasıl yöneteceğimizin çalışmasını yaptık. Kendi bünyemiz güçlü olmazsa şehri dirençli hale getirmemiz mümkün değil” açıklamasını yaptı.

Tarım devrimini kaçırdık sanayi devrimizi kaçırdık

“Bilgi ekonomisi çağını yaşıyoruz. Tarım devrimini kaçırdık, sanayi devrimizi kaçırdık, şimdi bilgi ve teknoloji çağındayız” diyen Başkan Şahin, “Dünya vatandaşlığı var, sınırlar kalktı, küreselleşmeyi yaşıyoruz. Bu şehrin rekabet etme gücünü artırmak için şehrin akıllı, sağlıklı ve dirençli olması için bilgi ekonomisini çok iyi yönetmemiz gerektiğini biliyoruz. Pandemi sonrası yeni bir dünya kuruluyor, bu döneme hazırlanmazsak, bunu da kaçıracağız. Bunun için de ‘Yeşil Ekonomi’ çok önemlidir. Havayı, toprağı ve suyu koruyacak çalışmaları yapıyoruz” diye konuşma gerçekleştirdi.

CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Yılmaz Kireç, Tüketime yönelik mal hizmet alım giderleri 622 milyon lira, personel giderlerinin 110 milyon lira, 250 milyonu faiz ödemesi olduğunu tahmini bütçede görebiliyoruz. Ama çok fazla denk bütçe olduğunu göremiyoruz. 2014-2019 ile 2020 ile 2024 yıllarında performans esaslı bütçelere bakıldığında müthiş bir borçlanma ve faiz ödemesi olduğunu görmekteyiz. Bu da faiz giderlerinin yüzde 13.7’e denk geldiğini gider bütçesinin ise yüzde 12.15 olduğunu görüyoruz. Geçen dönemde ki orana göre yüzde 2-3 düşüş var. 2015-2019 arası 407 milyon lira, 2019 yılında da 200 milyon lira faiz giderlerinin olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *