ANASAYFA arrow right Ekonomi

'750 TL'lik şekeri piyasaya 1.400 liraya satıyorlar'

'750 TL'lik şekeri piyasaya 1.400 liraya satıyorlar'
YAYINLAMA: 27 Temmuz 2022 / 21.06
GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2022 / 21.22
Şeker karaborsaya düştü

"Şeker fabrikamızda şeker var devletimizin 750 liraya belirlediği bir şeker fiyatı var yalnız ortada şeker yok"

Elazığ Kahveciler Odası Başkanı Ferhat Evsen esnaf ve vatandaşın şekere ulaşamadığını söyledi. Evşen, şeker üzerinden karaborsa rantı elde edildiğini öne sürdü. Evsen, fiyatı 750 lira olan şekerin piyasaya 1.400 liradan verildiğini belirtti.

 Evsen, mal ve hizmet satımından kaçınma ve fiyatları etkileyen kişilerin tespit edilip cezalandırılması talebiyle konuyla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak. Evsen, “750 liraya alıp piyasaya zamlı satanlara esnaf ve vatandaşın vebali vardır ve haklarını helal etmiyorlar” diye kaydetti.

"Ortada şeker yok"

Sözcü'den Evren Demirdaş'a konuşan Evsen şekerde esnaflar olarak büyük sorunlar yaşadıklarını belirterek , “Şeker fabrikamızda şeker var devletimizin 750 liraya belirlediği bir şeker fiyatı var yalnız ortada şeker yok. Özelleştirme sonrasında Türk-Şeker isimli firmaya şekerin satışı teslim edildi. Fakat esnafımız ve vatandaşlar olarak bizler bu şekere ulaşamıyoruz” dedi.

Fabrikadaki şekerin çıkışı var, faturalandırması var bizlere ulaşması yok. Bu konuda yetkililere sesleniyoruz, şeker sorunu çok büyük bir sorundur mümkün şekeri piyasada bulan varsa esnafımıza ulaştırmak istiyoruz” diye konuşan Evsen, “750 liralık şekerlerden bizler de istiyoruz fabrikada satışı var marketlerde satışı yok. Şekerler kapasite raporu altında tavuk çiftliği sahiplerinin bile artık şeker almayı düşündüğü bir zamanda imalattan tonlarca şeker alınıyor vatandaşa yansıması bin 300 liraya çıkıyor” dedi.

"750 TL'lik şekeri 1.400 liradan satıyorlar"

Üretim yapması gereken insanların şekerden karaborsa üzerinden bir rant oluşturduğunu belirten Evsen, “750 liralık şekeri piyasaya bin 400 liradan satıyorlar. Yakın zamanda da 50 kilo şekerin 2 bin 400 liraya çıkması konuşuluyor. Bu şekilde olursa 750 liralık şekeri esnafımız bulamazsa şeker fiyatları korkunç bir rakama çıkacak. Devletimizin şeker politikası şekerin özel sektörler arasındaki uçurumu düşürmesidir.  750 liralık uygun şeker var ancak ortada şeker yok” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *