ANASAYFA arrow right Yaşam

74 projesi ile Türkiye 1. oldu

74 projesi ile Türkiye 1. oldu
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2020 / 18.15
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2020 / 18.15
Gaziantep’te düzenlenecek olan Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne ön başvurusu kabul edilen projeler açıklandı.

Türkiye’deki 174 BİLSEM’in başvurduğu projelerden 475’i ön elemeyi geçti. BİLSEM’ler arasında Gaziantep Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi ön elemeyi geçen 74 projesi ile Türkiye 1. oldu ve Gaziantep’i gururlandırdı.

Gaziantep Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitim gören özel yetenekli öğrenciler kurdukları takımlarla Akıllı Ulaşım Yarışması’ndan 11, Eğitim Teknolojileri Yarışması’ndan 16, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasından 41, Uçan Araba Tasarım Yarışması’ndan 1, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’ndan 3, Tarım Teknolojileri Yarışması’ndan 1, İHA Yarışması 1 olmak üzere toplam 74 kategoride ön elemeyi geçtiler.

Vali Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlerde duyurdu “TEKNOFEST 2020 Festivalinde  ön elemeyi geçen, BİLSEM’lere ait 475 proje içerisinde Gaziantep Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi 74 projeyle 1. oldu. Bu gururu bize yaşatan tüm mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim.”

Konu ile ilgili Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen "Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne" ev sahipliği yapacak Gaziantep’in ev sahipliğinin hakkını verdiğini belirtti. İstanbul dışında ilk defa Gaziantep’te düzenlenecek olan TEKNOFEST’e sayın Valilimizin talimatları ile şehir olarak çok iyi hazırlandıklarını, festival ile ilgili tüm okul müdürlerimiz ile bir araya gelip bir hedef belirlediklerini, 21 yarışma kategorisinin yer alacağı festivalin Gaziantep'in sanayici kimliğine çok yakışacağını, bu yarışmalarla Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine adım adım yaklaşacağını belirtti. Gaziantep’te bu yıl açılan ve eğitim vermeye başlayan Gaziantep Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi’nin 174 BİLSEM arasından açık ara 1. olarak çok önemli bira başarıya imza attığını belirtti. Yasin Tepe, yarışmalara başvuru sürecinde okul ziyaretleri yaptıklarını, Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi’ne yapmış oldukları bir ziyarette okul müdürümüz Hayri ÖZASLAN’ın ve öğretmenlerimizin Türkiye 1. sözünü verdiklerini ve bu sözü tuttuklarını belirtti. Yasin Tepe bu büyük başarıdan ötürü okul müdürü Hayri Özaslan ve tüm BİLSEM ekibini tebrik ettiğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *