ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

74. Cannes Film Festivali Covid-19 nedeniyle ertelendi

74. Cannes Film Festivali Covid-19 nedeniyle ertelendi
YAYINLAMA: 28 Ocak 2021 / 14.00
GÜNCELLEME: 28 Ocak 2021 / 14.00

Fransa'da, 11-22 Mayıs'ta yapılması planlanan 74. Cannes Film Festivali, koronavirüs salgını nedeniyle temmuzda düzenlenecek.

  1. Cannes Film Festivali organizatörleri, sinema dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olarak gösterilen festivalin Covid-19 nedeniyle ertelendiğini duyurdu.

Festivalin resmi insternet sitesinde yer alan bilgiye göre, Fransa'da 11-22 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanan festival 6-17 Temmuz'da yapılacak.

Cannes Film Festivali, geçtiğimiz yıl da salgın sebebiyle gerçekleşememiş, bunun yerine ödüllere aday gösterilen 56 filmin listesi yayımlanmıştı.

Cannes Film Festivali

Avrupa'daki en önemli 3 film festivalden biri olan Cannes Film Festivali (Festival de Cannes), Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes kentinde her yıl genellikle mayıs ayında düzenlenen uluslararası film festivali.

Dünyanın her yanından ve her türden yeni filmlerin katıldığı festivalde Altın Palmiye, Büyük Ödül, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Kısa Film ve Jüri Ödülü veriliyor.

Festivalin en prestijli ödülü ise Altın Palmiye. Altın Palmiye için her yıl ortalama 20 film yarışıyor. Kazananlar, uluslararası sanatçılardan oluşan jüriler tarafından belirleniyor. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *