ANASAYFA arrow right Yaşam

70 yıl sonra kimliğine kavuştu

70 yıl sonra kimliğine kavuştu
YAYINLAMA: 15 Ekim 2020 / 19.28
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2020 / 19.28
Kardeşinin açtığı dava ile 70 yıllık kimlik hasreti sona eren Bozan Kılıç şimdi devletten yaşlılık maaşı bekliyor.

70 yıldır kimliksiz yaşayan Bozan Kılıç, kardeşinin kendisine açtığı kardeşlik davası sonucunda kimliğine kavuştu. Köyde yaşadığı için kimliğe gerek duymadığını anlatan Kılıç, şimdi devletten yaşlılık maaşı beklediğini söyledi.

Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalı Bozan Kılıç'ın 70 yıllık kimlik hasreti, uzun hukuk mücadelesinin ardından son buldu. Kılıç’ın çocuklarının babalarına kimlik çıkartmak için resmi kurumlara yaptıkları başvuruların tümü sonuçsuz kalınca, bu defa mücadeleyi hukuki yollardan sürdürme kararı aldılar. Kılıç’ın kimlik numarası olmadığı için dava açabilme ehliyeti olmamasından dolayı ailenin avukatı Faik Hoşgören farklı bir yol denedi. Kılıç’ın kız kardeşi Kılıç’a dava açarak, aralarındaki kan bağının tespit edilmesi sağlandı. 2 yıllık dava sürecinin ardından Adli Tıp Kurumu raporuyla kardeş oldukları tespit edilince Bozan Kılıç kimliğini çıkartabildi. Kimliğini alması nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten Kılıç, “Devlet yaşlılık maaşı da verirse daha çok mutlu olacağım” dedi.

Mahkemenin Bozan Kılıç’ı Adli Tıp Kurumuna eline mühür vurarak gönderdiğini anlatan Faik Hoşgören, Kılıç’ın kimlik numarası olmadığı için mahkemenin böyle bir yol denediğini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *