ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

7 yıl sonra kasımda kar

7 yıl sonra kasımda kar
YAYINLAMA: 28 Temmuz 2020 / 20.09
GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2020 / 20.09
Kar yolları kapattı, okullar tatil edildi

Gaziantep’e 7 yıl aradan sonra kasım ayında yağan kar merkez ve taşra ilçelere bağlı köy yollarında ulaşımı aksattı, bazı mahalle ve köyler saatlerce elektriksiz kaldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı ilçelerdeki tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi. THY'nin uçak seferleri iptal edildi. Kar nedeniyle Valilik tarafından kriz masası oluşturulup, olası yol kapanmaları ve buzlanmalar ile mahsur kalmalar konusunda alınması gereken önlemler görüşüldü.

Vali Erhan Tanju, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı tüm okulların bir gün tatil edildiğini belirterek, taşra ilçe kaymakamlarının da duruma göre benzer karar alabileceklerini ifade etti. Tanju, özellikle şehirlerarası yollarda, araçlara zincir takılmadan yola çıkılmasına izin verilmeyeceğini belirterek, trafik ve diğer denetim birimlerinin bu konuda titiz göstermesini istedi. Vali Erhan Tanju, vatandaşların dilek ve şikayetlerini ilgili kuruluşlarla 155 polis imdat ve 156 jandarma telefonlarına iletebileceklerini vurguladı.

Kriz Bu arada Karayolları, Köy Hizmetleri, DSİ ve belediyelerin temsilcileri dün Vali Yardımcısı Ali Küçükaydın başkanlığında kriz masası oluşturdu. Kriz masasında olası yol kapanmaları, buzlanma ve yollarda mahsur kalma gibi durumlarda alınması gereken önlemler görüşüldü. Böyle durumlarda tüm araç, gereç ve ekiplerin hazır bekletilmesi istendi.

Gaziantep’e 1994 yılından bu yana ilk kez Kasım ayında kar yağdığını belirten yetkililer, 17 Kasım’da bölgede don görüldüğünü, bunun da kar yağması ihtimalini güçlendirdiğini belirterek, 5-10 yıldan bu yana Gaziantep’te don görülmediğini ifade ettiler. Yetkililer, karın bugün sabah saatlerinde durmasının beklendiğini belirtti. THY, dün yoğun kar yağışı ve Gaziantep Havaalanı’nda görüş mesafesinin kısalması nedeniyle uçak iniş ve kakışlarını iptal etti. Akşam seferlerinin iptal edildiğini belirten yetkililer, havaalanında dün görüş mesafesinin 2 kilometreye kadar düştüğünü ifade etti.

Şahinbey Belediyesi tarafından ani kar yağışı nedeniyle ulaşım ve yollarda doğacak engellere karşı belediye olarak gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Tıkanan yolların açılması ve buzlanmayı önlemek için tuz atma çalışmalarına başlandığı, doğacak sıkıntıları gidermek için bir Koordinasyon Masası oluşturulduğu ifade edildi. Vatandaşların yollardaki aksaklıkları 251 49 10 ve 250 96 73 nolu telefonlara bildirmeleri istendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *