ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

7 kişi çok sayıda silahla yakalandı

7 kişi çok sayıda silahla yakalandı
YAYINLAMA: 07 Aralık 2020 / 13.07
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2020 / 13.07
Silah kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 7 kişi çok sayıda silahla birlikte yakalandı. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan 4’ü tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlileri, il genelinde düzenlenen çalışmalar sırasında Tahsin Kaya isimli şahsın silah kaçakçılığı yaptığını, Mehmet Karalar’ın da bu silahları pazarladığını belirledi. Aynı suçtan sabıkası olduğu belirlenen Mustafa Eren, Hüseyin Yırtıcı ve MG‘nin Tahsin Kaya ile birlikte çalıştığı, yine bunlar arasında Hüseyin Yırtıcı’nın ruhsatsız olarak açtığı işyerinde kura sıkı tabancayı gerçek silaha çevirdiği ve silah malzemesi sattığı belirlendi.

3 Nisan Çarşamba günü düzenlenen operasyonda polis, Tahsin Kaya, Mehmet Karalar, MÇ‘den silah satın almak için pazarlığa girdi ve şahıslar suçüstü yakalandı. Operasyonun devamında organize şekilde teşekkül halinde silah kaçakçılığı yaptığı tespit edilen Hüseyin Yırtıcı, Mustafa Eren A.C.D, N.B ve Ö.T. de yakalandı.

Gözaltına alınan silah satıcılarının ev ve işyerinde yapılan aramada, 7.65 mm çaplı Star marka tabanca, 2 tane 38 Cal Simith Wesson marka tabanca, bir adet 7.65 mm çapında Astra marka tabanca, bir adet 16’h tek kırma av tüfeği, 86 adet 9.65 mm çaplı Sim-mit Wesson mermisi, 25 adet 9 mm çaplı mermi, 2 adet kurusıkı tabanca ile HY‘nin işyerinde bir adet 7.65 çaplı Star marka tabanca ile kurusıkı tabanca ele geçirildi. Kuru sıkı tabancayı gerçek tabancaya çevirmede silah yapım ve tamirinde kullanılan bir adet şarjör demir kalıp, 2 adet raspa, 4 adet rayba, 2 kutu numaratör, bir klavuz kolu, bir el matkabı, silah boyamasında kullanılan madde ile çok sayıda silah yayı ve namlu yapımında kullanılan çelik demir ele geçirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *