ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

7 hakim ve savcı geliyor

7 hakim ve savcı geliyor
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 20.07
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 20.07

Gaziantep’e 4 hakim ve 3 savcının ataması yapılırken, bir Cumhuriyet Savcısı’nın tayini başka şehre çıktı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından yapılan hakim ve savcı atamalarına göre, Niğde Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rıza Şahin Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atanırken, Ordu’dan Cumhuriyet Savcısı Coşkun Tezen, Milas’san Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çavuşoğlu ve eşi hakim Makbule Çavuşoğlu, Mudurnu’dan Cumhuriyet Savcısı Ekrem Türkoğlu ile eşi hakim Orkide Türkoğlu, Ünye hakimi Özkan Yenidünya da Gaziantep’e geliyor. Bu arada Cumhuriyet Savcısı İlhan Ocak’ın tayini de İnebolu Doğanyurt’a çıktı.

Mevcut adliye sarayının yeterli olmaması nedeniyle bir süre önce kiralanan yeni binada da hizmet verildiğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, yeni kurutan mahkemelerin 3. Ağır Ceza, 6. Asliye Ceza, 4. Sulh Ceza Mahkemeleri olduğunu vurguladı.

Sanayi kenti Gaziantep’te ticaret alanında çok sık sorunları yaşandığını, bu nedenle Ticaret Mahkemesi’nin açılması için bir süredir devam eden girişimler sonucunda bu mahkemenin kurulması için karar çıktığını söyleyen Karayiğit, “Ticaret Mahkemesi için karar çıktı şimdi buraya yapılacak atmayı bekliyoruz. Sonbahara doğru faaliyete geçebilir” dedi. Sırada Çocuk Mahkemesi’nin bulunduğunu kaydeden Karayiğit, bu mahkemenin açılması için de girişimlerin devam ettiğini, büyük olasılıkla önümüzdeki yıl açılabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *