ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

67’si belgesel 239 kısa film yarıştı

67’si belgesel 239 kısa film yarıştı
YAYINLAMA: 26 Kasım 2021 / 18.51
GÜNCELLEME: 26 Kasım 2021 / 18.51
‘Gel ses ver!’ diyerek başlanan bu serüven, kısa film ilgilileri ve heveslilerini Antep Kısa Film Festivali’nde 19-21 Kasım 2021 tarihlerinde Gaziantep Forum AVM Cinemaximum sinema salonlarında ücretsiz gösterimler ile bir araya getirdi.

big bang ve berisi tarafından ikincisi düzenlenen Antep Kısa Film Festivali‘nde ödüller açıklandı. AKFF Ulusal Kısa Film Yarışması’nın kazananları başkanlığını oyuncu Ceren Moray’ın üstlendiği, yapımcı Armağan Lale, akademisyen/ sinema yazarı Fırat Sayıcı ve yönetmen Ceylan Özgün Özçelik’ten oluşan jüri tarafından belirlendi.

- En İyi Kısa Kurmaca Film Ödülü “Larva” filmi ile yönetmen Volkan Güney Eker’e,

- En İyi Kısa Belgesel Film Ödülü “Seval”  filmi ile yönetmen Ahmet Keçili,

- Kısa Kurmaca Jüri Özel Ödülü “Paydos” filmi ile yönetmen Öykü Orhan,

- Kısa Belgesel Jüri Özel Ödülü “Filistin Mahallesi” filmi ile yönetmenler Yasin Serindere ve Özgür Cihan Uçar’ın oldu.

En İyi Kısa Kurmaca Film ve En İyi Kısa Belgesel Film sahiplerine festivalin kapanış töreninde jüri üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi ve filmler 3.000 TL ödül kazandılar. Ayrıca seçkide yer alarak sinema salonunda seyirciyle buluşan tüm filmler 300 TL gösterim ücretine hak kazandılar.

Bu yıl 67’si belgesel 239 kısa filmin başvurduğu festivalde, AKFF ön jürisi tarafından belirlenerek 3 kategoride izleyici ve jürinin takdirine sunulan seçki, heyetten tam not aldı.

Seçkideki 39 filmden 9’u belgesel, 16’sı kurmaca kategorisinde yarışmaya dahil edilirken, 14 film gösterim seçkisinde yer aldı.

3 gün süren festivalde kısa film gösterimlerinin yanı sıra jüriler ile gerçekleştirilen söyleşilere seyirciden büyük ilgi geldi. Festivalde yer alan filmlerin yönetmenleri filmlerini beyaz perdede izleyici ile birlikte seyretmenin heyecanını yaşarken, gösterim akabinde söyleşiler gerçekleştirerek film yapım süreçlerinden bahsettiler.

Daha fazla detay ve diğer etkinlerimiz hakkında bilgi için www.bigbangveberisi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *