ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

64 yatılı bölge okulu öğretmenine bilgisayar eğitimi

64 yatılı bölge okulu öğretmenine bilgisayar eğitimi
YAYINLAMA: 22 Aralık 2020 / 13.26
GÜNCELLEME: 22 Aralık 2020 / 13.26

Milli Eğitim Bakanlığı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Bilişim Derneği, Microsoft ve Erdemsoft Eğitim Merkezi işbirliği ile GAP Bölge Kalkınma idaresi Başkanlığının, GAP illerindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında (YİBO) “Eğitsel kapasiteyi geliştirmek” amacıyla yürüttüğü çalışmalar sonuçlarını vermeye başladı.

Proje sorumlusu Gilman Işık Baruönü’nün girişimleri ile yürütülen çalışmalar, öncelikle bilgi teknolojileri sınıfı olan YİBO öğretmenleri, öğrencileri ve ailelerinin eğitsel faaliyetler yoluyla gelişmelerini destekliyor.

Erdemsoft Eğitim Merkezi Şube Müdürü M. Fatih Gümüşburun, çalışmaların hakkında bilgi verirken şunları söyledi: ”İlk aşamada öğretmenlere bilgisayar destekli eğitim verilmesi, bilgisayar laboratuvarlarının düzenli ve verimli şekilde işletilmesi, bilgisayar kullanımı konusunda gerekli bilgi, beceri ve tutumların kazandırılması amacıyla Adıyaman’ın Çelik-han, Kahta, Diyarbakır’ın Çermik, Çınar, Çüngüş, Ergani, Kulp, Lice, Silvan, Gaziantep’in Yavuzeli, Öğuzeli, Nizip, Mardin’in Mazıdağı, Nusaybin, Siirt’in Merkez, Akçakale, Batman'ın Merkez ve Kilis’in Merkez ilçelerindeki 64 YİBO öğretmeni, Türkiye Bilişim Derneği tarafından Gaziantep Microsoft Yetkilisi Teknik Eğitim Merkezi olan Erdemsoft Eğitim Merkezi’nde 16 kişilik gruplar şeklinde 5 gün süreyle, 15 Nisan ile 10 Mayıs tarihleri arasında belirlenen günlerde 4 ayrı oturumda eğitim alacaklar” dedi. M. Fatih Gümüşburun, bugün saat 16.30’da Eğitim Merkezi’nde eğitime katılan öğretmenlere kokteyl verileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *