ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

64 Baharatçıdan sekizi kontrol edildi

64 Baharatçıdan sekizi kontrol edildi
YAYINLAMA: 12 Ekim 2022 / 12.30
GÜNCELLEME: 12 Ekim 2022 / 12.30
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü elemanları şehrimizde kontroller yaptı

Gıda maddeleri ile asit ve deterjanlar bir arada satılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’ne bağlı elemanlarla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği yaparak şehrimizdeki baharatçılarda denetlemeler yaptı. Ankara’dan gelen kontrol ekipleri şehrimizdeki 64 Baharatçıdan sadece sekizini göstermelik olarak kontrol etti. Numuneleri alarak Ankara’ya döndü.

Şehrimizde faaliyet gösteren baharatçılar tüm esnafın kontrolden geçirilmesini istiyor. Gerekçe olarak da gıda maddeleri ile birlikte çeşitli asitlerin, deterjanların birarada satışı gösteriliyor.

Gıda maddeleri ile birlikte zararlı maddelerin birarada satılması sonucunda her an zehirlenmelerin meydana gelebileceği ifade edilerek kontrollere çevre sağlığı ekiplerinin devam etmesi gerektiği belediyenin de ruhsat verirken uygun satış yapılıp yapılmadığını tespit etmesi isteniyor. Baharatçılardan alınan çeşitli gıda maddeleri örnekleri tahlili için Ankara’daki laboratuvara götürülüyor. Bilindiği gibi şehrimizdeki çevre sağlığı laboratuvarları istenilen kapasitede değil.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *