ANASAYFA arrow right Eğitim

630 öğrenci mezun oldu

630 öğrenci mezun oldu
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2021 / 15.15
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2021 / 15.15
Gaziantep Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2020 - 2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde gerçekleşti. Törende; Yüksekokul Birincisi Ece Kocar’ın mezuniyet kütüğüne plaket çakılması sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş tarafından Yüksekokul Birincisi Ece Kocar, ikinci Elif Çolak ve üçüncü Elif Çıldır’a plaket ve hediye takdim edildi.

Mezuniyet törenin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş,  konuşmasına bir buçuk yıldır eğitim-öğretimin Pandemi nedeniyle uzaktan yapıldığını ve bu durumun öngördüğümüz bir durum olmadığını belirterek başladı. Prof. Dr. Recep Yumrutaş,  “Bu yüzden eğitimlerimizi uzaktan vermek zorunda kaldık. Uzaktan eğitim programlarını kullanarak öğrencilerimizin en iyi eğitim alması için değerli hocalarımızla hep birlikte çalıştık. Bu süreçte üniversitemiz de öğrencisiz kaldı, bizlerin bulunması adeta anlamsızlaştı. Çünkü bizim üniversitede varlık sebebimiz siz değerli öğrencilerimizdir. Sizlerin varlığı bizlere anlam kazanıyor, değer katıyor” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Recep Yumrutaş konuşmasının devamında şunları söyledi: “Gece demeden, gündüz demeden, ilkokuldan bugüne kadar durmadan, yorulmadan çalıştınız ve sağlık teknikeri oldunuz. İnanıyorum ki; Üniversitemizde, Yüksekokulumuzda edindiğiniz bilgi birikiminizi, tecrübelerinizi ve donanımınızı ailelerinizin, ülkemizin ve insanımızın faydasına kullanacaksınız. İnşallah çalışacağınız hastanelerde, kurumlarda bu topluma hizmetinizle bir değer katacak, bir katma değer sağlayacaksınız. Sizleri bu mezuniyet törenimizde tebrik ediyor, hayat boyu başarılar dilerim.”

630 Öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törenin açılışında konuşan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Tuncay Demiryürek, öğrencilerin iki senelik eğitimlerini tamamlayarak Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinden birisinden mezun olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Demiryürek, “Diploma töreni günü, insan hayatında unutulmayan ve hepimiz tarafından hatırlanacak özel bir gün. Hep birlikte yaşamakta olduğumuz ve dünya genelinde etkisini gösteren pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim yapamasak da, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak bu dönem mezunlarımızın mezuniyet töreninde onlarla birlikte olmanın haklı gurunu yaşıyoruz. Mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birincisi olarak mezun olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığını belirten Yüksekokul Birincisi Ece Kocar, “Hepimizin bildiği gibi, tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgınından dolayı 2020-2021 yılı mezunları olarak buruk bir eğitim sürecinden geçtik. Gönül isterdi ki derslerimizin yüz yüze ve uygulamalı bir şekilde olmasıydı. Online eğitim süresi boyunca üzerimize titreyen en güzel eğitimi almamız için emek veren bütün hocalarımıza kendi adıma ve arkadaşlarım adına canı gönülden teşekkür ediyorum. Mezuniyetimiz kutlu olsun. Her şey gönlünüzce olsun” şeklinde konuştu.

Mezuniyet Töreni; Yüksekokul bünyesindeki 8 programdan mezun olup dereceye girenlere belge ve hediye takdim edilmesi sonrasında, Öğretim Görevlisi Mehmet Erdem tarafından GAÜN Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu andı okutuldu. Tören, öğrencilerin hep birlikte 10. Yıl Marşı eşliğinde havaya kep atmasıyla sona erdi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *