ANASAYFA arrow right Eğitim

627 çocuk bu yıl, okula başladı

627 çocuk bu yıl, okula başladı
YAYINLAMA: 10 Eylül 2021 / 18.32
GÜNCELLEME: 10 Eylül 2021 / 18.32
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nda Gaziantep’te okula başlayacak bütün ilkokul 1’inci sınıf öğrencilerinin okul çantası ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla devreye alınan “Çantanız Bizden” projesi kapsamında Başkan Fatma Şahin, Şahintepe İlkokulu’na giderek, okul çantası ve kırtasiye malzemelerini kendi elleriyle öğrencilere verdi, mutluluklarına ortak oldu.

Gaziantep’te eğitim adına her geçen gün desteklerini artıran Büyükşehir Belediyesi, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nda yaklaşık 70 bin ilkokul 1’inci sınıf öğrencisinin “Çantanız Bizden” projesi ile okul ihtiyaçları karşıladı. Proje kapsamında dağıtımın yapıldığı Şahintepe İlkokulu’na giden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, içerisinde 12 renkli sulu boya, 6'lı kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, pastel boya, A5 kareli defter, güzel yazı defteri, A5 çizgili okul defteri, resim defteri, A4 kareli ve çizgili defter, kuru tahta boya seti ve 3'lü kurşun kalemin bulunduğu okul çantalarını öğrencilere hediye etti. Okul çantalarını ve kırtasiye malzemelerini öğrencilerle buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, okula yeni başlayan çocuklar için eğitim sürecinde onlara gerekli olacak bütün materyalleri kendilerine ulaştırdıklarını belirterek, “Yaklaşık 70 bin öğrencimiz için bu setlerimizi hazırladık ve bugünden itibaren de dağıtımlarına başladık. Öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nda ilk öğrencilerine “merhaba” diyen, Şahintepe İlkokulu’nun açılışının da yapıldığı programda hakkında da konuşan Başkan Fatma Şahin, şunları aktardı: Öğretmenler, öğrencilerini, öğrenciler öğretmenleri bizse hepinizi çok özlemiştik. Bu salgından dolayı eğitim sürecini en az zararla geçirmemize rağmen kendi içinde birtakım sıkıntılarımız muhakkak ki oldu. Ama hamdolsun Gaziantepli yöneticilerimizle, yardımcılarımızla, öğretmenlerimizle eğitim şehri Gaziantep sürecine katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Çocuk dostu, aile dostu, genç dostu Gaziantep için elimizden gelen çabayı sarf etmeyi sürdüreceğiz. Burada tabi eğitim; doğumdan ölüme büyük bir hayat mektebi. Biz, bu süreçte Milli eğitim Bakanlığı’mızla, il milli eğitim müdürlüğümüzle, eğitim camiamızla Gaziantep Valiliği koordinasyonunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yaklaşık 20 yıldan beri, rakamları çok iyi biliyoruz. Eğitim adına gelinen noktanın şimdilerde çok daha iyi bir durumda olduğu verilerle sabit. Büyük bir çaba, inanç ve aşk var. Sosyal belediyecilikte merkezi yönetimin desteğini bekleyerek çalışmıyoruz. Bunun yerine sorumluluk alarak şehrimize dair ne varsa elimizden geldiğince eksiklikleri görüp kapatmaya gayret ediyoruz. Gaziantep Modeli birlikte iş yapma modelidir. Söz konusu eğitimse, ‘eğitimde önce çocuklarımız’ diyoruz. Bizim için eğitim çok önemli bir alan. Her şey eğitimle başlıyor. O yüzden Gaziantep Büyükşehir olarak da biz doğumdan ölüme onların eğitimine dair ne varsa onların yanındayız. Geçen dönem GASMEK’leri güçlü bir şekilde çalıştırdık. Bu dönem özel bir başkanlık kurduk gençlerimize özel. 600 bin çocuğumuzu sistemimizin içine aldık. Elimizden çok büyük bir imkan ve fırsat var. Bu çocuklarımıza dokunduğumuz zamanda büyük bir başarı sağlıyoruz. Bir taraftan akademik başarı her geçen gün çoğalıyor. İlk bine giren öğrenci sayımızda fark edilir bir artış var.”

Gaziantep Valisi Davut Gül ise bugünden başlayarak pandemi koşulları el verdikçe uygun sayıda öğrenciyle ve öğretmenle her hafta bir okulun açılışını yapacağız. Gaziantep’te son 5 yılda 5 bin 685 derslik kazandırılmış. Bu, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren 80 yılda Gaziantep’te yapılan derslik sayımız, son 5 yılda yapılan derslik sayısından daha az. Tabi bu sorunlarımızın bittiği anlamına gelmiyor. Hayır sorunlarımız devam ediyor. Ancak sorunu çözme irademizde yani sorunu çözme kapasitemizde önemli bir artış var. Bu sene teslim okul sayısı 41. Bu da 2 binin üzerinde derslik sayısına tekabül ediyor. Yıl sonuna kadar da teslim alacağımız okul sayısı 54. Bunlarında derslik satısı bin 300’ün üzerinde olacak. Yani bir yılda biz, toplamda 95 tane okul tamamlamış olacağız. Dersliklerde 2 bin 400 civarına ulaşmış oluyor. Böylelikle her geçen zamanda derslik başına düşen öğrenci sayısında ideal bir toplama ulaşacağız.”

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe şunları söyledi: Şahintepe İlkokulu yeni nesil bir okul. 627 bin evladımız bu yıl, okullarına başladı. Bu çocuklarımızı karşılayan 32 bin öğretmenimiz Gaziantep’te eğitim ordusu olarak hizmet veriyor. Okulların açılışıyla ilgili olarak aşağı yukarı 8 güne bir okulu hizmete açıyoruz. Bu Türkiye’nin hiçbir şehrinde emsali görülmemiş bir başarı grafiğidir. Sadece 2021 yılında Gaziantep il protokolü sayesinde toplamda 2021 yılında 154 tane okulun ihalesi yapılacak. Bu tüm zamanların bence eğitim yatırım rekoru olacaktır. Bundan dolayı şehrimizin kanaat önderlerine, büyüklerine yöneticilerine teşekkür ediyorum.”

Dağıtımın ardından Gazi şehirli öğrenciler ve velileri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *