ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

62 milyon liraya yapılan yeni terminal binası bugün hizmete giriyor

62 milyon liraya yapılan yeni terminal binası bugün hizmete giriyor
YAYINLAMA: 03 Eylül 2020 / 17.34
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2020 / 17.34
Şehrimizin kuzey batısında Değirmiçem kesiminde belediyece yaptırılan yeni şehirlerarası otobüs terminali, bugün hizmete giriyor.

Yaklaşık 62 milyon liraya çıkan yeni terminal binasının hizmete girmesiyle şehirlerarası yolcu otobüsleri ile civar ilçelere çalışan minibüslerin kent içine girmesi kati olarak yasaklandı.

Terminal binasını, Fevzi Paşa Bulvarı ile istasyon caddesine bağlayan altı şeritli 2340 metre uzunluğun deki yolun yapımı da tamamlandı. Yeni yolun yapı tesisleriyle 215 milyon liraya mal olduğu açıklandı.

Bugün hizmete ve resmi açılışı ise 30 AraIık çarşamba günü yapılacak olan yeni terminal binasının sosyal tesisleri inşaatı da tamamlandı. 1000 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği bir lokanta, sekiz çeşitli işyeri, bir idare binası, zabıta ve polis karakollarıyla, PTT bölümlerinden oluşan sosyal tesislerin yapımına da 8 milyon lira harcandı. Bir de lostra salonu bulunuyor.

Terminalde belediye görevlilerinin yanı sıra BAĞ- KUR'a kayıtlı kendi hesaplarına, ancak belediyenin kontrolünde çalışacak 30 kişilik bir yükçü birliği görevlendirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *