ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

6000 ton rekolte bekleniyor

6000 ton rekolte bekleniyor
YAYINLAMA: 03 Kasım 2022 / 16.04
GÜNCELLEME: 03 Kasım 2022 / 16.04
Gaziantep Tarım İl Müdür Vekili Ahmet Avcı, bu yıl nar üretiminde yaklaşık 6000 ton rekolte beklediklerini söyledi. Avcı, Gaziantep ilçelerine bağlı köylerde nar üretiminin her yıl arttığını kaydetti.

Ağaç sayısında büyük artış var

Geçtiğimiz yıl 652 hektarlık bir alanda, 172.000 nar ağacı bulunduğunu, bu yıl ise üreticinin büyük hareketleri sonucu, nar ağacı sayısının 657 hektar alanda 202.000’ne çıktığını belirten Avcı, “Nar ağacı sayısında büyük bir artış oldu. Geçen yıl yaklaşık 5000 ton olan nar üretiminin bu yıl 6000 tona ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

İhracat bağlantısı yapıldı

Nar üretiminin önemli ölçüde arttığı Gaziantep’te, üreticinin, ürünlerini yurtdışına ihraç etmek için şimdiden bir çok Avrupa ve uzak doğu ülkesi ile bağlantı kurduklarını anlatan Avcı, şunları anlattı:  “Geçen yıl başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD’de ve bazı Orta Doğu ülkelerine 2220 ton nar ihracatı gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl iyi para kazanan üreticimiz bu ihracat yolunu şimdiden zorlamaya başladı. Nar üretimindeki bu artış, havaların iyi gitmesine ve özellikle ilkbaharda kurak geçmemesine bağlıyoruz. Üreticilere teknik mühendis ve teknisyen kadrolarımızda, ilaçlama, sulama ve gübreleme konularında iyi bir danışmanlık hizmeti verdik. Bizim verdiğimiz teknik hizmetlerin üretimdeki payının büyük olduğunu inanıyoruz. Çünkü ilaçlama gübreleme ve sulama koşulları verimde yüzde 50’lik bir paya sahip.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *