ANASAYFA arrow right Spor

60 sporcu dava açtı, yalnızca Hamza Yerlikaya'nın kardeşi kazandı

60 sporcu dava açtı, yalnızca Hamza Yerlikaya'nın kardeşi kazandı
YAYINLAMA: 04 Ocak 2021 / 14.12
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2021 / 14.12
Muttalip Yerlikaya, en düşük gelir grubundaki yurttaşların yararlandığı asgari geçim indiriminden yararlanmak istedi.

Dört maaş ve sahte diplomayla gündeme gelen Hamza Yerlikaya’nın milli sporcu kardeşi Muttalip Yerlikaya, şeref aylığından yapılan kesintilerin iadesi için açtığı davayı kazandı. Yerlikaya ile birlikte başvuran 60'a yakın sporcunun davası reddedildi.

Dünya şampiyonluğu elde eden sporculara devlet tarafından bağlanan 'şeref aylığı', geçtiğimiz yıl 900 liraya indirildi. Sahte diplomasıyla gündeme Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Hamza Yerlikaya'nın kardeşi Muttalip Yerlikaya da 1993 yılında İran'da düzenlenen Ordular arası Güreş Şampiyonası'nı kazanması nedeniyle kendisine bağlanan 'şeref aylığı'ndan yapılan kesintiler için mahkemeye başvurdu.

Asgari Geçim İndirimden yararlanmak istedi

SGK aleyhine dava açan Muttalip Yerlikaya, şeref aylığından yapılan kesintilerin iadesinin yanı sıra asgari geçim indiriminden yararlanmak için bir dava daha açtı.

Yerlikaya ile birlikte kesintiler için dava açan 60'a yakın sporcunun iade talebi mahkeme tarafından reddedilirken yalnızca Yerlikaya, iade davasını kazandı.

Aynı mahkeme, aynı dava, farklı karar

Milli sporculardan Nuri Zengin'in iade talebini reddeden Ankara 1. İdare Mahkemesi, Yerlikaya'nın aylığından yapılan kesintilerin faiziyle iadesine karar verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *