ANASAYFA arrow right Siyaset

6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek

6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
YAYINLAMA: 06 Şubat 2022 / 18.39
GÜNCELLEME: 06 Şubat 2022 / 18.39
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir araya gelecektir” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları kapsamında 6 parti liderinin ne zaman bir araya geleceğine yönelik soruya Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasının son halinin teyidi ve bundan sonraki sürecin liderler tarafından istişaresi için genel başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat cumartesi günü bir araya gelecekler" yanıtını verdi. 

Öztrak’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Sarayın kibirlisinin çıktı bize, ‘sizin hayatınızda mum vardı, mum gaz lambası vardı, gaz lambası’ dedi. Artık bu kibir abidesi söylediği her şeyle, hemen sınanıyor. Tam ‘elektriği ben buldum ampulü de ben icat ettim’ diyecekti ki, beyefendinin yönettiği ülkemizde, koca bir kent halkı muma, gaz lambasına mecbur kaldı. Erdoğan’ın ‘mum, gaz lambası’ sözlerinin daha mürekkebi kurumadan gül diyarı Isparta’mızda, kar yağışı sonrasında, 48 saati aşan elektrik kesintileri yaşandı.

"2001’de yazarkasa atan esnaf, artık elektrik sobasını yere çalıyor"

‘Dünyanın en büyük havalimanı’ diye pazarladıkları İstanbul Havalimanı karda kapandı. Uçaklar 24 saat inip kalkamadı. Yeni yaptıkları kargo binasının çatısı çöktü. Hava limanında yolcular, karton kutuların üzerinde yattı. Turistler, ‘bizi otele götürün’ diye isyan etti. Havalimanına çevik kuvvet sokup susturmaya kalktılar. Kendi bakanları, ‘yetersiz’ diyerek millete kapattıkları, Atatürk Havalimanı’na karda iniş yapmak zorunda kaldı. Yine, ücreti dolarla avroyla belirlenen köprülerde, çevre yollarında, küçücük yavrularıyla yurttaşlarımız arabalarında mahsur kaldı. Biten doğal gaz kontratlarını zamanında yenilemediler. Sanayicimizin doğal gazını kıstılar. OSB’lerin elektriğini 3 gün kestiler. Beyefendi çıktı, ‘sanayiye doğal gaz verme olayını azalttık gazı tasarruflu kullandık’ dedi… Vatandaşlarımız, esnafımız elektrik faturalarını protesto ediyor. Şanlıurfa’da esnaf, bu elektrik faturalarının müsebbiplerine lanet ediyor. 2001’de yazarkasa atan esnaf, artık elektrik sobasını yere çalıyor.

"Bunun adı zam değil, resmen haraç"

Vatandaşlarımız partimize elektrik faturaları yağdırıyor... Bunun adı zam falan değil zulüm. Bunun adı, resmen haraç. Esnaf artık gelen elektrik, doğal gaz faturalarını, dükkanının vitrinine yapıştırıyor. Pahalılığın müsebbibini teşhir ediyor. Buradan; sarayı, ‘itibardan tasarruf olmaz’ diyerek her gece cayır cayır yaktığı elektriğin faturasını sarayın kapısına asmaya davet ediyoruz. Millet sarayın aydınlatması için vergilerinden ödene faturayı bir görsün. Esnaf sattığı ürüne yapmak zorunda kaldığı zamlar için utanıyor, milletten özür diliyor ama bu zamları yapan esnafı bu hale düşüren, vatandaşı pahalılığa ezdiren saray, utanmıyor. Beceremedim diye özür dileyip, bir türlü çekip gitmiyor.  Sarayın ampulü söndürülmeden milletin evi aydınlanmaz. Milletin evi ısınmaz."

"Atatürk'e saldırmak Türkiye'ye saldırmaktır"

Samsun’da Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Benzer olaylar yaşanabilir, sağduyulu kalmak gerek” açıklamasının anımsatılması üzerine Öztrak, şunları söyledi:

“Milletimizin kapkara bir kışı yaşıyor. Faturalar eziyor. Erdoğan şahsım yönetimi, artık yönetemez hale gelmiş. Türlü çeşitli provokasyonları yapıyor. Geçmişte de bu yöntemlere çok sık başvurulduğunu gördük. Genel Başkanımız da buna dikkat çekti. Atatürk, bu ülkenin kurucu lideridir, ebedi başkomutanıdır, ortak değerimizdir. Partimizin kurucu Genel Başkanıdır. Atatürk, Türkiye’dir. Atatürk’e saldırmak, Türkiye’ye saldırmaktır. Bu saldırılara ne biz ne milletimiz sessiz kalmaz, kalmıyor zaten. Atatürk ilkelerine saldıran zihniyet, 2023’te ‘100 yıllık hesaplaşma geliyor’ diyen zihniyetle tıpatıp aynıdır. Milli Kurtuluş Savaşı’nı ‘Keşke Yunan galip gelseydi diyen meczup feslilerden öğrenen zihniyettir. Milletimiz 100 yıl önce bu zihniyetle hesaplaşmıştır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Enflasyonda hiç arzu etmediğimiz artış yaşanıyor” diyerek hayat pahalılığını bitirme sözü vermesine ilişkin olarak Öztrak, “Bugüne kadar yaşadıklarımıza baktığımızda bu sözler tamamen boş sözlerdir. Bugün enflasyonda ilk 10 ülke arasına girdiysek bunun sorumlusu Erdoğan’dır” dedi.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Adalet Bakanlığı'ndan "iyi hal indirimi" düzenlemesi
Adalet Bakanlığı'ndan "iyi hal indirimi" düzenlemesi
Bozdağ, "Kravata göre, boyun bükmeye göre indirimler üzerinde durup bu konuda da yeni adım atmak gerektiğine inanıyorum" demişti
#Siyaset / 03 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *