ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

6 ihracatçı tüccar, 4 gümrük memuru, 4 Devlet Demir Yolları memuru Sıkıyönetim Mahkemesi’nce tutuklandı

6 ihracatçı tüccar, 4 gümrük memuru, 4 Devlet Demir Yolları memuru Sıkıyönetim Mahkemesi’nce tutuklandı
YAYINLAMA: 18 Kasım 2020 / 14.39
GÜNCELLEME: 18 Kasım 2020 / 14.39

Suriye ve Arap ülkelerine yapılan hayvan ihracatında yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla 6 ihracatçı tüccar, 4 gümrük memuru ve 4 Devlet Demir Yolları memuru güvenlik kuvvetleri tarafından İslahiye'de yakalandı. Yakalananlar 6. Kolordu ve Sıkıyönetim mahkemesi tarafından tutuklandı.

Gaziantep Sıkıyönetim Komutan Yardımcılığına Gaziantep'ten DDY, aracılığıyla Suriye ve Arap ülkelerine ihraç edilen hayvanlar arasında kuzu ihracı da yapıldığı ihbar edildi. İhbar üzerine olaya el koyan Gaziantep Sıkıyönetim Komutan Yardımcılığı elemanları İslahiye'de vagonlara el koyarak inceleme yaptırdı. İhraç edilen 1543 baş koyundan 982’sinin ihraç koşullarına uygun olduğu, 561’inin ise kuzu olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine menfaat temin ettikleri ve yasaya uygun iş yapmadıkları gerekçesiyle ihracatçı tüccarlardan Beritan Aşireti reislerinden İbrahim Yazıcı, İler Kollektif Şirketi sahibi Hacı Niyazi Erdoğan, şirket yetkilisi Sami Erdoğan, Ozan kollektif şirketi temsilcisi Hanifi Çelik, diğer firma yetkilileri Talat ve Mehmet Şavata, gümrük memurlarından Şehmuz Arıç, Hikmet Ceylan, Aydın Akyürek, Kazım Gün, DDY memurlarından Dursun Dernek, Halil önerge, Ali Eriş ve Akif Kaya sevk edildikleri 6. Kolordu ve Sıkıyönetim Komutanlığı mahkemesi tarafından tutuklandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *