ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

57. Hükümet tarihsel reform yaptı

57. Hükümet tarihsel reform yaptı
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2021 / 20.15
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2021 / 20.15
Demokrasiye inanan herkesin seçim sonucuna saygı göstermesi gerektiğini söyleyen DSP eski il Başkanı Cahit Bayram, sonucun vatandaşın özgür iradesiyle verdiği bir karar olduğunu açıkladı.

Çok sakin bir seçim geçirildiğini hatırlatan Bayram, DSP’nin iktidarda olduğu 57. hükümet döneminde ülke yararına çok sayıda yasa çıkarıldığını belirterek, adeta tarihsel reform yapıldığını açıkladı.

Çıkarılan yasaların çoğunun reform niteliğinde olduğunu vurgulayan Bayram, “57. Koalisyon Hükümeti başta şehit aileleri olmak üzere tüm yurtta kanayan bir yara olan binlerce askerimizin ölümüne neden olan PKK lideri Abdullah Öcalan’ı yakalayarak, yurda getirdi. Hortumlamalara son verildi, yapanlar yakalanarak bir bir yargıya teslim edildi. Tüm bunlar yapılırken halk ve hükümet son derece yıprandı, sonuç olarak bir ekonomik darboğaz yaşanmaya başlandı. Ekonomik krize yol açan ve geçmişten bu yana süre gelen yanlış bütçe politikaları tekrar düzeltildi. Denetim dışında olan bütçe denetim içerisine alındı. Sayıştay’ın ben devleti denetleyemiyorum iç ve dış borçlar almış başını gidiyor feryadına 57. hükümet yetişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *