ANASAYFA arrow right Güncel

56 ülkede 489 gazeteci koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

56 ülkede 489 gazeteci koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
YAYINLAMA: 03 Aralık 2020 / 14.03
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2020 / 15.27

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Kızılaslan, basın camiasının korona virüse karşı mücadelesini değerlendirdi. “Press Emblem Campaign (PEC) tarafından yapılan araştırmaya göre Mart başından bu yana 56 ülkede 489 gazeteci korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Türkiye’de 3 gazeteci, Gaziantep’te ise 1 gazeteci korona virüse yenik düştü” dedi.

İsviçre merkezli sivil toplum kuruluşu Press Emblem Campaign (PEC), yaptığı bir araştırma ile korona virüse yenik düşen gazeteci sayılarını açıkladı. Birçok ülkeden hayatını kaybeden vatandaşların olduğu araştırmaya göre 56 ülkeden 489 medya çalışanı korona virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kızılaslan, Gaziantep’te de 1 gazetecinin korona virüse yenik düştüğünü belirtti. Başkan Kızılaslan, “Pandemide sıkıntılı süreci atlatana kadar yazılı basın, dijital olarak yayın hayatını sürdürmelidir. Basın İlan Kurumu, acilen yerel gazetelerin süreç hafifleyene kadar dijital ortama geçişini sağlamalıdır. Yerel gazeteler pandemi sürecinde ekonomik anlamda can çekişiyor, talep ettiğimiz destekler uygulanırsa yerel basına can suyu olacaktır” dedi.

Başkan Kızılaslan, basın emekçilerinin her şart ve koşulda görevlerini sürdürdüklerine dikkat çekerek, “Görevlerini icra ederken birçok olumsuz durum ile karşı karşıya kalan gazetecilerin son sınavı ise korona virüs ile oluyor. Görev başında olan birçok gazeteci meslektaşımız korona virüse yakalanıyor, tedavi görüyor, virüsle savaşıyor. Bir meslektaşımız da korona virüsten hayatını kaybetti. Gelinen süreçte basın camiasının mücadelesine destek verilmesi elzemdir. Devlet desteği basın sektörü için bu süreçte vazgeçilmezdir. Basın İlan Kurumu’na bağlı bütün gazetelerin, korona virüs ile mücadelede kurumun desteğini alabilmesi adına adımlar atılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *