ANASAYFA arrow right Ekonomi

56 milyon kişi virüse yakalandı, küresel borç yıl sonuna kadar 277 trilyon dolara yükselecek

56 milyon kişi virüse yakalandı, küresel borç yıl sonuna kadar 277 trilyon dolara yükselecek
YAYINLAMA: 19 Kasım 2020 / 19.25
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2020 / 19.25
Küresel borç yükseliyor

 

Virüse yakalanan kişi sayısı dünya çapında bilinen rakamlara göre 56 milyonu aşarken, küresel borcun yıl sonuna kadar 277 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor.

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 558 olarak güncellendi. (Worldometer) 

Bugün itibariyle virüs ile enfekte olanların bilinen sayısı ise 56 milyon 619 bin 747 kişiye çıktı. Bugüne kadar toplam 39 milyon 414 bin 911 kişi hastalığı atlattı.

ABD: Rekoru elinde tutuyor

Covid-19, son rakamlara göre ABD'de en az 250 bin kişiyi öldürdü. Bu, bir yılda araba kazalarından kaynaklanan ölümlerin 10 katı. 

CNN verilerine göre, koronavirüs ülkede 10 aydan daha kısa bir sürede felç, intihar ve araba kazalarının tipik olarak bir yıl içinde yaptığından daha fazla insanı öldürdü.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden alınan verilere göre, 2014'ten 2018'e her yıl ortalama 42.200 kişi gripten öldü.

Dolayısıyla, 10 aydan kısa bir sürede, Covid-19 ölümleri, yıllık grip ölümlerinin ortalama sayısının da beş katından fazlasına ulaştı.

Almanya: Protestoculara biber gazı

Almanya'da polis, parlamento tarafından kabul edilen koronavirüs kısıtlamalarının uygulanmasına yönelik yeni bir yasal çerçeve konusunda öfkeli binlerce protestocuyu dağıtmak amacıyla tazyikli su ve biber gazı saldı.

Sağlık Bakanı Maksym Stepanov Reuters'e verdiği demeçte * Ukrayna'da "çok şiddetli" bir COVID-19 vakası dönemi yaşandığını açıkladı, ancak geçen hafta alınan tedbirlerin yanı sıra karantinanın sıkılaştırılmayacağını duyurdu.

Portekiz, bir COVID-19 aşılama stratejisi geliştirmek için bir görev gücü oluşturdu ve Ocak ayının başlarında aşı dağıtmaya başlamayı umduğunu duyurdu.

Asya ve Pasifik ülkeleri

Tokyo ve Güney Kore'deki günlük koronavirüs vakaları artarken, Yeni Delhi yeni vakalarla mücadele ediyor. 

Tayvan, önümüzdeki aydan itibaren neredeyse tüm ziyaretçilerin gelmeden önce negatif testler yaptırmasını isteyecek.

Ortadoğu ve Afrika ülkeleri

Afrika'daki toplam koronavirüs vakaları, dünyadaki diğer bölgelere kıyasla bildirilen enfeksiyonların yavaş artmasına rağmen 2 milyonu aştı.

İran son 24 saatte 13.421 yeni enfeksiyon kaydetti, bu ülke için yeni bir günlük rekor.

Türkiye hükümeti, yeni hafta sonu sokağa çıkma yasakları, çevrimiçi eğitim ve yıl sonuna kadar sürecek restoran ve kafe sınırlamalarına hazırlanırken "sıkı disiplin" çağrısında bulundu.

Son ekonomik etkileri ne? 

Küresel çapta hisse senetleri üçüncü gün de rekor kırarken, olumlu COVID-19 aşısı haberleri endişeleri hafifletti.

Hükümetler ve şirketler COVID-19 salgınına yanıt olarak harcamaya devam ettikçe, küresel borcun yıl sonuna kadar 277 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *