ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

52 hastaneden tıbbi atık toplanıyor

52 hastaneden tıbbi atık toplanıyor
YAYINLAMA: 31 Aralık 2020 / 13.35
GÜNCELLEME: 31 Aralık 2020 / 13.35

Hastanelerle ve polikliniklerde tıbbi atık çalışmalarının devam ettiğini belirten 11 Çevre Müdürü Mesut Niziplioğlu, tıbbi atıkların üç farklı poşetle toplandığını bildirdi. Niziplioğlu, İslahiye ve Nizip dahil olmak üzere 12 kamu ve özel hastane ile 48’i il merkezi. 4’ü ilçelerde bulunan 52 polikliniğin tıbbi atıklarının toplandığını açıklayan Niziplioğlu, “Hastanelerin ve polikliniklerin tıbbi atık konusu insan sağlığı açısından son derece tehlikeli. Buralara üç farklı poşet uygulaması devam ediyor. Kırmızı poşetlerde enfekte atıkları, siyah poşetlerde cam, şişe, serum atıkları ve mavi poşetlerde de biyolojik atıklar toplanıyor” dedi.

Hastanelerin belediyelerle yaptığı sözleşmeler doğrultusunda haftanın belirli günlerinde, tıbbi atıkları enfekte atık araçlarıyla toplayıp çöp depolarına götürdüklerini söyleyen Niziplioğlu, “Bu çöpler, tıbbi atıklar için ayrılmış bölümlere dökülüyor. Üzerleri kireçle kapatılarak bertaraf ediliyor. Hastanelerde tıbbi atıklar alınıncaya kadar saklanması için sızdırmayan depolar mevcut” diye konuştu.

Niziplioğlu, Çevre Müdürlüğü elemanları tarafından muhtelif zamanlarda denetim yapıldığını söylerken, “Merkezde ve ilçelerdeki hastane ve poliklinikler denetleniyor. Olumsuzluklar tesbit edilirse, yetkililerle görüşüp çözümlenmesini sağlıyoruz. Bu şekilde çevre ve insan sağlığı açısından son derece önem taşıyan tıbbi atıklar olumsuzluklara meydan verilmeden bertaraf yoluna gidiliyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *