ANASAYFA arrow right Yaşam

51 mahallede 210 tüp gaz bayisine olan borçlar silindi

51 mahallede 210 tüp gaz bayisine olan borçlar silindi
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2020 / 20.44
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2020 / 21.14
Gaziantep Valiliği, hayırseverlerin desteği ve ‘Aş Ocakta Kalmasın’ sloganıyla yola çıkarak 'Zimem Defteri' geleneği ile muhtaç vatandaşların 51 mahallede bulunan 210 tüpgaz bayisine olan borçlarını sildi.

Gaziantep Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda, hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirilen Zimem Defteri uygulaması ile 51 mahalledeki 210 tüpgaz bayisinin veresiye defteri satın alınarak borçlar ödendi. Geçtiğimiz hafta aynı yöntemle 22 mahalledeki 200 bakkalın veresiye defterini satın alan Valilik, projenin ikinci ayağında ise 210 tüpgaz bayisindeki vatandaş borçlarını kapattı.
Ramazan ayındaki yardımların yerine ulaştırılması ve korona virüs salgını nedeni ile ekonomik açıdan sıkıntıya giren vatandaşlara destek verilmesi amacı ile hayata geçirilen 'Zimem Defteri' projesi kapsamında, merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde başta dar gelirli vatandaşların yer aldığı 51 mahalledeki 210 tüpgaz bayi Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ziyaret edildi.

“15 bin vatandaşın borcu ödendi” 
“62 mahallede 210 tüp gaz bayisinin alacağını ödemiş olduk” diyen Gül, “Bu alacaklarda ticari alacakları çıkarttık sadece vatandaşa verdikleri ev tüpleri ve piknik tüplerinin ücretini ödedik. Toplamda bundan yararlanan 15 bin 500 vatandaşımız var” ifadelerini kullandı. 
Neden tüp gaz bayilerini seçtiklerine de açıklık getiren Vali Gül, “Takdir edersiniz ki ekonomik durumu iyi olanlar doğalgaz ve benzeri enerjileri kullanıyorlar. Tüp gaz kullananlar genelde ihtiyaç sahibi mahallelerde ve ihtiyaç sahibi kişiler bununda amacına hizmet ettiğini düşünüyoruz. Bu vesileyle Gaziantep’te yapılan yardımların son miktarını sizlere söylemek istiyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının aracılığı ile dağıtılan biner lira paralarda 171 bin kişiye para verildi. Toplamda 171 milyon lira para ödemiş oldu. Belediyeler hariç 130 bin aileye gıda paket verdik. Bu paketlerin bazılarının vatandaşlarımız kendileri bizlere teslim etti, bazılarını da bizler temin ederek vatandaşlarımıza dağıtmış olduk. Sosyal yardımlaşma vakıflarının kendi finansal kaynaklarıyla 25 bin aileye toplamda 12 milyon lira yardım yapılmış oldu” şeklinde konuştu. 
Türkiye’de yapılan idari işlemlerin yüzde 30’unun Gaziantep’ten yapıldığını kaydeden Vali Gül, “Normalleşme dediğimizin 4 ana başlığı var. Sosyal mesafeye dikkat edeceğiz, dışarıya olabildiğince çıkmayacağız, dışarı çıktığımızda mutlaka maskemiz olacak, kişisel hijyende dikkat edeceğiz. Normalleşme dediğimiz arkadaşımızla kol kola girip parkta oturduğumuz, pikniğe gittiğimiz, düğünlerde halay çektiğimiz AVM’lerde yüzlerce binlerce kişinin tıklım tıklım gezdiği bir süreç değil. Aşısı bulunana kadar bu hastalıkla ilgili başka şekilde mücadele etme şansımız yok. Şuan Gaziantep’in en önemli sıkıntısı olabildiğinde sosyal mesafenin muhafaza edilmemesi. Türkiye’deki yapılan idari işlemlerin yüzde 30’u Gaziantep’te yapılıyor ama bu çare değil” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *