ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

500 matbaadan ancak 124’ü kayıtlı çalışıyor

500 matbaadan ancak 124’ü kayıtlı çalışıyor
YAYINLAMA: 24 Ağustos 2020 / 19.31
GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2020 / 19.31

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte matbaa sektöründe hareketlilik bekleyen esnaf umduğunu bulamadı. Matbaacılar Odası Başkanı Mustafa Gülenler, başta takvim olmak üzere bazı matbaa ürünleriyle ilgili yoğun talep beklediklerini, ancak şu ana kadar bu konuda yeterli iş potansiyelinin olmadığını açıkladı. Gülenler, geçen yıllara göre iş kapasitesinin yüzde 50 düştüğünü belirtirken, maliye ve sağlık müdürlüğünde görevli memurların da şantajla esnafa iş yaptırdığını iddia etti.

Gaziantep'te korsanlar dahil yaklaşık 500 matbaa bulunduğunu, bunlardan 43unün resmi belge basmaya yetkili ve 124'ünün Oda’ya kayıtlı olduğunu belirterek, Mali Şubenin bu konuyla ilgilenerek Oda’ya kayıtlı olmayan matbaalara kayıt zorunluluğu getirmesi gerektiğini ifade etti. Matbaacıların yılbaşı sezonunu sabırsızlıkla beklediklerini, ancak umdukları iş hacmini yakalayamadıklarını yineleyen Gülenler, "Bizim sezonumuz yılbaşından yılbaşına geliyor, onun için tüm esnafımız yılbaşının gelmesini sabırsızlıkla bekliyor. Ancak mevcut ekonomik kriz iş hacminin yüzde 50 düşmesine neden oldu.

Geçen yıl 500 tane takvim bastıran esnaf bu yıl 250 tane yaptırıyor" dedi. Gülenler, geçen yıl 300 bin ile 500 bin lira arasında değişen takvim fiyatlarının bu yıl 500 ile bir milyon liraya yükseldiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *