ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“50 yıl boyunca su kesintisi olmayacak”

“50 yıl boyunca su kesintisi olmayacak”
YAYINLAMA: 04 Ekim 2020 / 17.07
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2020 / 17.07
Gaziantep’te susuz yaz günleri sona eriyor.Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Haziran ayından itibaren yarım kalan isale hattının tamamlanarak kente ve sanayiye ihtiyacı kadar su verileceğini açıkladı.

Bir süre öncesine kadar durdurulan ruhsatsız binalara altyapı hizmetinin de verileceğini belirtiren Doğan, belediye gelirlerinin artırılmasına yönelik yasanın da yerinde olduğunu savundu. Doğan, işçiye yüzde 25 ücret artışından başka veremeyeceğini kaydetti.

Celal Doğan, dün düzenlediği basın toplantısında, Bay ındınlık ve İskan Bakanlığının 5 Ekim 2000 tarihinde kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla yayınladığı genelge ile ruhsatı olmayan konut ve işyerlerine elektrik, su, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerinin durdurulduğunu, kanunun çıktığı tarihten sonra 6 ay içerisinde başvuranların elektrik, su, kanalizasyon gibi hizmetleri alabileceği açıkladı. Doğan, “Altyapı hizmetlerinden herhangi birini alan vatandaşlar kalan hizmeti de alabilmek için dilekçeyle başvuracak” dedi.

Gaziantep’in yoğun göç alan kentlerin başında geldiğini hatırlatan Doğan, 61 yılda verilen su abonesi sayısının 107 bin, kendileri göreve geldiği günden bu yana abone sayısının ise 108 bin olduğuna dikkat çekerek, “61 Yılda verilen abone sayısı kadar tam 12 yıl içerisinde su abonesi verildi. Bu durum kentteki nüfus artışının açık göstergesidir. Ama buna rağmen susuz, kanali-zasyonsuz, alt yapışız hiçbir mahalle ve sokak bırakılmamıştır tâki yasa çıkıncaya kadar” şeklinde konuştu. Şehrimizde Mart 1989 tarihine kadar 140 kilometre su ve 140 kilometrede kanalizasyon şebekesi mevcut olduğunu, bugüne kadar eski şebeke tamamının yenilendiği gibi, bin 100 kilometre kanalizasyon, bin 100 kilometre içme suyu, 52 kilometre yağmur suyu şebekesi yapıldığını açıkladı.

Gaziantep’te en geç 1 Haziran tarihinden sonra susuzluğun tarihe karışacağını'ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Kentin içme suyunun karşılandığı ishale hatmin yarım kalanın inşaatı devam ediyor.

Belki Haziran ayından erken bu çalışma biter. Çalışma tamamlandıktan sonra şehre ve sanayiye ihtiyacı kadar su vereceğiz. Yaz mevsiminde uygulanan kademeli su uygulaması kalkıyor. 50 Yıl boyunca da su kesintisi olmayacak. Kesintisiz su vermeye geçildiği gün, daha önce sözümüz vardı su ‘bayramı ilan edeceğiz’. Böylece daha önce su olmadığı için sanayicinin yaklaşmadığı kasar, boya, kanfexsiyon gibi sanayi alanlannda yeni yatırımlar olacak, istihdam alanlan açılacak işsizlere iş umudu doğacak.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *