ANASAYFA arrow right Güncel

50 bin öğrenciye ücretsiz yemek veriliyor

YAYINLAMA: 03 Aralık 2022 / 17.49
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2022 / 17.49
Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı’nın destekleriyle öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ediyor.

Şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara çok sayıda proje, kararlı bir şekilde Gaziantep’te uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra Gaziantep'te ücretsiz yemek desteği alan öğrenci sayısının 52.000 olduğunu öğrendik.

Türkiye genelinde ise, Millî Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucunda ücretsiz yemek desteği sayısının 1,5 milyondan, 1 milyon 796 bin 985'e çıkarıldığı açıklandı.

İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, şehirde eğitime erişim ve lojistik noktasında dezavantaj yaşayan tüm öğrencilerin her koşulda yanında olduklarını belirtiyor.

Tepe: Gaziantep'te 52 bin öğrencimiz ücretsiz yemek hizmetinden yararlanıyor. Bu sayının hızla daha yukarı çıkması için çalışmalarımız devam ediyor. 

Okul öncesi eğitiminde %100 okullaşma hedefimiz var. Bu kapsamda bakanlığımızın politikaları doğrultusunda okul öncesine erişimi arttırmaya devam ediyoruz. 30.000 okul öncesi öğrencimiz ücretsiz yemekten faydalanmaktadır.

Ayrıca okul pansiyonlarımızda kalan 5.881 ve taşımalı eğitim kapsamında 16.122 öğrencimize ücretsiz olarak yemek sunmaktayız. Pansiyonlu okullarımızın büyük çoğunluğu kendi mutfaklarını kurarak yemeklerini kendileri üretmektedir. Kısa zaman içerisinde inşallah tüm pansiyonlarımızda yemek üretimi yapılacak.

Öğrencilerimize sunduğumuz ücretsiz yemekler hem çeşit hem de lezzet olarak kendi evlerindeki sofralarında bulunan yemekleri aratmamaktadır.   Gittiğimiz okul ziyaretlerinde verilen yemeklerle ilgili öğrencilerimiz, memnuniyetlerini dile getiriyor.

Öğrencilerimizin faydalandığı ücretsiz yemek tedariğinde, meslek liselerimize değinmeden geçemeyeceğim. Meslek liselerimizin her alanda olduğu gibi yemek ve ekmek üretiminde katkısı çok büyük. Meslek lisesi öğrencilerimiz, akranlarına ve kardeşlerine yemek üreterek hem meslek edinmekte hem de aldıkları ücretle aile bütçelerine katkı sağlamaktadır. Yemek üreten meslek liselerimizin ortak amacı, öğrencilerimiz ile yemek verdiğimiz tüm kurumlara hijyenik ve kaliteli yemek sunmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak.

Öğrencilerimize ücretsiz yemek imkânının sağlanması noktasında başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer olmak üzere, emeği geçenlere öğrencilerim adına şükranlarımı sunuyorum.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *