ANASAYFA arrow right Yaşam

5 üyeye uyarı cezasına sendikadan tepki

5 üyeye uyarı cezasına sendikadan tepki
YAYINLAMA: 18 Mart 2021 / 21.02
GÜNCELLEME: 18 Mart 2021 / 21.02
Tüm Bel Sen Gaziantep Şube Başkanı Niyazi Çevik, sürgüne gönderilen 5 üyeye uyarı cezası verilmesine, Sosyal Denge Sözleşmesi kapsamında ise maaşlarından 15 günlük kesinti yapılmasına sert tepki gösterdi.

“Sosyal Denge Sözleşmesi yapılırken, 657 Devlet Memurları Kanunu ile Anayasayı göz önünde bulundurmaları gerekiyor” diyen Başkan Çevik, “İptal edilen maddelerin yeniden sözleşme içerisine değişik isim adı altında yerleştirmenin hiç kimseye bir faydası yoktur. Yapılan bu uygulamalar hukuka aykırıdır. Sendika olarak, hukuki ve demokratik çerçevede üyelerimizin haklarını sonuna kadar koruyacağız. Gerekirse AİHM’e kadar gideriz” şeklinde konuştu. 

Çevik, “Görev ve yetkilerini kötüye kullanarak usul, esas ve temayüllere uygun olmadan, hizmet gereği olarak değil, keyfi ve usulsüz işler yapılmaktadır. Yapılan bu uygulamalar kanun ve mevzuatlara aykırı olarak tamamı ile kendi kanaatlerini kullanarak planlı bir şekilde görevlerini kötüye kullanarak art niyetle yapılmıştır. Keyfi uygulamalara karşı mücadele ederek memur arkadaşlarımızın kayıp ettiği hukuksuzca ellerinden alınan haklarını sendika üyelerimize iade edilmiştir. Her ne kadar üyelerimizin tarafından yapılan kesintiler verdiğimiz yoğun mücadele sonucunda tekrar ödenmiş olsa da, uğradığımız haksız uygulama sonucunda oluşan maddi zarar kadar manevi çöküntü de yaşadıkları aşikâr” dedi. Fatma Karabacak

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *