ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

5 şiddetinde depremle yeniden sallanacağız

5 şiddetinde depremle yeniden sallanacağız
YAYINLAMA: 27 Nisan 2021 / 17.02
GÜNCELLEME: 27 Nisan 2021 / 17.02
Gaziantep’te dün sabah saat 07.10’da 4.0 şiddetinde sarsıldı. Deprem sırasında ölen ya da yaralanan olmazken, bazı binalarda çatlamalar oldu. Uzmanlar halkın depreme karşı hazırlıklı olmasını isterken, Gaziantep’te 5 şiddetinde deprem beklendiğini bildirdi.

Kahramanmaraş-Gaziantep arasındaki fay hattına daha yakın bulunan Nurdağ, Sakçagözü, İslahiye ve Fevzi Paşa yerleşim birimlerinin 5 büyüklüğünde bir depremden çok etkileneceği, Gaziantep merkezinin fay hattına 60 kilometre uzakta bulunmasının şans olduğu ifade edildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Uygur, yöre halkını depreme karşı uyararak binaların sağlam yapılmasına özen gösterilmesini istedi. Herkesin depreme karşı önlemini alması gerektiğini söyleyen Uygur, “Deprem hareketliliği tüm güncelliği ile devam ediyor. Gaziantep ile Kahramanmaraş arasından fay hattı geçiyor. Buralarda küçük fay kırıkları bulunuyor. Yörede 5.0 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor. 4.0 Büyüklüğündeki deprem uyarı niteliğindeydi. Bu demek ki daha büyüğü de olabilir. Halkımızın depreme karşı hazırlıklı olması gerek. 5.0 büyüklüğünde bir deprem olursa bölgede zaiyata yol açar” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş Gaziantep arası olan ve Gaziantep merkezine 25 kilometre uzakta bulunan deprem Gazianteplileri korkuttu. Sabah erken saatte meydana gelen ancak can ve mal kaybı olmadan sonuçlanan deprem bazı binalara hafif çatlamalarla hasar verdi. Gaziantep’te 5.0 ve üzeri büyüklükte deprem-beklendiğini ifade eden Uygur, bu nedenle özellikle yapılara dikkat edilmesi ve depreme dayanıklı yapılmasının şart olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *