ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

5 milyon kişiden 12 bin kişi tedavi görüyor

5 milyon kişiden 12 bin kişi tedavi görüyor
YAYINLAMA: 17 Temmuz 2020 / 19.48
GÜNCELLEME: 17 Temmuz 2020 / 19.49

Hepatit B konusunda Türkiye'de gerçekleştirilen en kapsamlı sosyal sorumluluk projesi "Hepatit B Bilgilendirme Seminerleri" ile Halk Eğitimi Merkezlerinden öğretmen ve kursiyerlerden oluşan 600 kişiye Hepatit B konusunda bilgi verildi. Yurt genelinde 6 ilde gerçekleştirilmesi planlanan seminerle 3 bin 600 kişinin bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

"Halkın Hepatit B Konusunda Bilinçlendirilmesi Kampanyası", kapsamında düzenlenen "Hepatit B Bilgilendirme Seminerleri”nin beşincisi dün Tuğcan Oteli’de yapıldı. Seminerde katılımcılara, Hepatit B'den korunma ve hastalığın tedavi yöntemleri konusunda ayrıntılı bilgilerin yer aldığı Hepatit B bilgilendirme kitapçıkları da dağıtıldı. Seminer katılan Viral Hepatitle Savaşım Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Balık, bir slayt gösterisi sunarak “Bu kampanya ciddi bir mali destek gerektiriyordu, Glaxo’ya ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diyerek vakıflarının amacının bu hastalıkla mücadele ederek halkı aydınlatmak olduğunu söyledi.

Çıraklık ve Yaygın Eğitim Kurslar Şube Müdürü Muhittin Yıldırım ise bu konuda öncelikle öğretmen, öğrenci, yönetici, anne ve anne adaylarına bilgi vermek gerektiğini ifade ederek, “Halkın bilinçlendirilmesi için herkese sosyal bir görev düşmektedir” dedi, il Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç da “Bilgi paylaşıldıkça çoğalır, gelişir, anlam kazanır. Bu toplantı bunun en güzel örneğidir. Bu çalışmadan mutlaka verimli sonuç alınacaktır, bu seminerle hastalık hakkında bilgi edinenler bunu çevrelerindeki insanlarla gelişmiş ülkelerde eğitim ve sağlık bilinci çok gelişmiştir. Biz de ise maalesef bu konuda yetersizlik söz konusu.

Tedavisinin ancak milyarlar harcanarak yapılabileceği bu hastalıktan çok basit yöntemlerle korunmak da mümkün. Hızla gelişen ve değişen dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler bireylerin bilgiye kolayca ulaşmasını sağlarken, toplumsal gelişim ancak bu değişimi yakalamakla mümkün olmaktadır. Toplumların yaşadığı sorunların temelinde bilgisizliğin yattığı göz önünde bulundurulursa, eğitimin önemi daha da iyi anlaşılmaktadır” diye konuştu. paylaştıkça, bilinç halka halka büyüyecektir” dedi. Seminere konuşmacı olarak katılan GAZÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, “Toplumun sağlık bilincinin artırılması gerekiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *