ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

5 milyon çalışanın örgün eğitimden yararlanamadığı söylendi 

5 milyon çalışanın örgün eğitimden yararlanamadığı söylendi 
YAYINLAMA: 09 Aralık 2020 / 13.15
GÜNCELLEME: 09 Aralık 2020 / 13.15
Çıraklık ve Kalfalık Genel Müdürü M. Orman bugün de şehrimizde sanayi kuruluşlarında incelemeler yapacak. Çıraklık kurumu 10. genel kurul toplantısı yapıldı

Çıraklık ve Kalfalık yasasının 1972 yılında uygulamaya konulmasından bu yana Türkiye genelindeki 10. genel kurul toplantısı dün saat 10’da KÜSGEM'de yapıldı. Toplantıya Vali Fikret Koçak, 5. Zırhlı Tugay Komutanı ve Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Şahabettin Balkan Çıraklık ve Kalfalık Genel Müdürü Mustafa Orman, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel müdür baş yardımcısı Sabih Kınayman Çalışma Bakanlığı temsilcisi Orhan Avcı, Ticaret Bakanlığı Genel müdür başyardımcısı Mehmet Okur, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu başkan Vekili Memduh Üreyen, Türk-İş Temsilcisi ve sanatkarlar katıldı.

Toplantıda açış konuşmasını yapan Çıraklık ve Kalfalık Genel Müdürü Mustafa Onman şimdiye kadar yurdumuzda 20 ilin çıraklık ve kalfalık kapsamına alındığını, Kahramanmaraş ve İstanbul illerinin de önümüzdeki günlerde çıraklık ve kalfalık yasası kapsamına alınacağını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *