ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

4.Ulusal Isı Kongresi, ODTÜ Gaziantep mühendislik fakültesinde başladı

4.Ulusal Isı Kongresi, ODTÜ Gaziantep mühendislik fakültesinde başladı
YAYINLAMA: 24 Ekim 2022 / 18.41
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2022 / 18.41
Prof. Saryal: ‘’Gazianteplilerin büyük çabalarla gerçekleştirdikleri fakültelerinde kongre düzenlemekten mutluluk duyuyorum’’

Ayfer T. Ünsal

4.Ulusal Isı Kongresi, ODTÜ Gaziantep Makine Mühendisliği bölümünde dün başladı. 4.Ulusal Isı Kongresi, Türkiye Isı Bilimi ve Tekniği Derneği tarafından düzenleniyor. Derneğin yönetin kurulu üyesi Doç. Dr. Nevin Selçuk dernek ve kongre hakkında basın mensuplarına ayrıntılı bilgi verdi. Dr. Selçuk’tan alınan bilgiye göre, kongrelerin amacı ısı konusunda araştırma yapan bilim adamları ile ısı konusunda uygulama yapan sanayicilere uygun bir ortam yaratan bilgi alışverişi yapmalarını sağlamak.

Kongrenin açılış konuşmasını fakülte dekanı Prof. Dr. Alp Esin tarafından yapıldı. Prof. Esin, “Bu sene fakültemizin açılışının 10. Yılıdır. 10. yılımızda böyle bir ulusal kongre düzenlemekten mutluluk duyuyorum’’ dedi. Daha sonra söz alan Türkiye Isı Bilimi ve Tekniği Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Saryal, “yıllar önce Gaziantepliler büyük millet meclisine giderek, Ankara ODTÜ’ye gelerek büyük istekle Gaziantep’te İngilizce öğretim yapan bir üniversite açmak istediler ve başardılar. Şimdi bu eserin üzerinde kongre düzenlemek beni çok mutlu ediyor. Prof. Saryal sözlerine devamla, “Ancak bizi oldukça üzen, kongreye yeterli ilginin gösterilmemesidir. Baştan 89 tebliğ için müracaat edildiği halde ancak 35 kişi tebliğ göndermiştir. Umarım bundan sonraki kongrelerimize daha fazla sayıda bilim adamı katılır” dedi.

Açılışta en son söz alan belediye başkan A. Turan Ertuğ’da günümüzde enerjinin hayati önem taşıdığını söyledi. “Ve bunun dünyanın birçok ülkesinde nükleer enerjiye karşı bir antipati belirmiştir, ancak bence en geçerli ve yeterli enerji kaynağı nükleer enerjidir” dedi.

Konuşmalardan sonra Afşin Elbistan Termik Santrali projelerinin gösterildiği bir sergi açıldı. 24 Eylül’de Afşin Elbistan’a bir gezi düzenlenecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *