ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

454 Yangına anında müdahale

454 Yangına anında müdahale
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 12.33
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 12.33

Gaziantep’te bu yıl içerisinde toplam 454 yangın meydana geldiği ve bu yangınların, başka alanlara sirayet etmeden itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğü açıklandı. İtfaiye Haftası nedeniyle Demokrasi Meydanı’nda dün düzenledi nen törenle Atatürk Anıtına çelenk konuldu, daha sonra itfaiye araçları ile şehir içerisinde tur atıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Karakuş, yılbaşından bugüne kadar 203 ev, 62 işyeri, 76 araç, 43 fabrika, 37 ekili tarla ve arazi, 7 resmi kurum, 13 kalorifer dairesi, 2 ormanlık bölge, 11 baca yangını olmak üzere toplam 454 büyük ve küçük evsafta yangın olayı meydana geldiğini söyledi.

Karakuş, bu yangınların başka bir yere sirayet etmeden görevli ekipler tarafından söndürüldüğünü belirterek, meydana gelen yangınlarda can kaybı olmadığı vurguladı. Yangınların genel olarak çıkış nedenlerini ise şöyle açıkladı: “Kibrit, sigara, ateş artıkları, çocukların ateşle oynaması, elektrik kontağı, LPG tüplerinin yanlış kullanılması, dikkatsizlik ve tedbirsizliktir. Bu süre içinde kurtarma ve arama ekiplerimiz 47 kurtarma olayına müdahale etmiş olup, trafik kazası, intihar, asansör ve kuyuda 11 kişi ölü, 40 kişi yaralı olarak kurtarılarak ekiplerimiz tarafından hastaneye sevk edildi. Yılbaşından bu yana 15 bin 535 görev emri ile merdiven açma, cadde yıkama, baca temizleme, mahalle halkına ve resmi kurumlara içme ve kullanma suyu verme, pankart asma ve toplama gibi görevlerde bulunuldu.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *