ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

450 liradan fazlaya et satan kasabı, Belediye’ye bildirin!.. 

450 liradan fazlaya et satan kasabı, Belediye’ye bildirin!.. 
YAYINLAMA: 26 Ekim 2020 / 20.41
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2020 / 20.41

Dana etinin kilosu 300-340, koyun etinin kilosu ise 410-430 liraya satılacak. Çiğköftelik siyah etin 450 liraya satılmasına karar verildi. Canlı hayvan fiyatlarındaki dalgalanma duruncaya kadar Gaziantep'te kasapların kesiksiz koyun eti satmamaları gerektiğini hatırlatan Belediye Başkanı, yurttaşlardan da anlayış beklediklerini bildirdi.

Gaziantep'te kemikli dana etinin 300, kemiksiz dana etinin ise 340 liradan satılabileceğini anlatan Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ, koyun eti fiyatlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Gaziantep'te kemikli koyun etinin fiyatı 410 liradır. Müşterinin yanında hazırlanan kıymanın kilosu ise 430 liradan satılacaktır. Kemikli olarak çiğköftelik siyah etin kilosu ise 450 liradan satılmasına karar verilmiştir.”

Bu fiyattan fazla et satan kasapları, yurttaşların derhal belediyeye bildirmelerini isteyen Belediye Başkanı Ertuğ, “Fazla fiyatla et sattığı tespit edilen kasapların ruhsatlarını iptal ederek dükkanlarını kapatacağız” dedi.

Ertuğ, et sorunuyla ilgili olarak daha şunları söyledi: “Belediye olarak Gaziantep'teki et sorunu üzerinde titizlikle duruyoruz. Yurttaşların bize yardımcı olmasını istiyoruz. Şunu özellikle tekrarlıyorum ve üzerine basa basa söylüyorum. 450 liradan fazlaya et satan kasap olursa, hemen bize bildirmelidirler. Yapılan başvuru ve şikayetler askıda kalmayacak ve anında değerlendirilecektir.”

Öte yandan, et fiyatlarının hızla yükseldiği son haftalarda, satışlarda büyük oranda düşüş olduğu belirlendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *