ANASAYFA arrow right Ekonomi

45 özel güvenlik görevlisi işten atıldı

45 özel güvenlik görevlisi işten atıldı
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2020 / 15.29
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2020 / 15.29

Güvenlik İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Dinç, yaptığı yazılı açıklamada, LOOMİS Güvenlik Hizmetleri A.Ş’nin sendika üyesi 45 özel güvenlik görevlisini işten çıkardığını açıkladı. “Örgütlenme sürecinde sendikamızın toplu sözleşme yetkisi almaması için elinden geleni yapıp sendikamız üyesi olan 45 özel güvenlik görevlisi işçi kardeşimizi işten çıkaran ve yaptığı uygulamanın sendikal nedenlere dayandığı, mahkemelerce tespit edilen İsveç firması LOOMİS kanun ve kural tanımazlığa devam ediyor” şeklinde konuştu.

LOOMİS, hak ve özgürlükler hiç yokmuş gibi davranmaktan vazgeçmiyor

Özel güvenlik görevlilerinin hak ettiği konuma gelene kadar da mücadeleye ve örgütlenmeye devam edeceklerini belirten Dinç, “İlklerin sendikası Güvenlik-İş olarak, uluslararası alanda faaliyet gösteren ve ülkemizde yaklaşık 1074 çalışanı ile hizmet veren LOOMİS Güvenlik Hizmetleri A.Ş.’de başlatmış olduğumuz örgütlenme çalışmalarını başarıyla sonuçlandırmış, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 22 Şubat 2019 tarihinde Toplu İş Sözleşmesi yapmak üzere sendikamıza verilen yetki tespitine LOOMİS Güvenlik Hizmetleri A.Ş tarafından itiraz edilmiş ve Yetki Tespitine İtiraz davası, Hukuk Müşavirliğimizin üstün gayretleri sonucunda sendikamız lehine sonuçlanmıştır. Ama hak-Hukuk tanımayan LOOMİS, İsveç’te İLO Sözleşmelerine, sendikal hak ve özgürlüklere saygılı davranırken, Türkiye’de sanki sendikal hak ve özgürlükler hiç yokmuş gibi davranmaktan vazgeçmiyor” ifadelerini kullandı.

Kanun dışı uygulamalar hız kesmeden devam ediyor

LOOMİS’in salgın döneminde 4 şoför ve 5 özel güvenlik 9 çalışanı tazminatsız olarak bu salgın döneminde işten çıkardığını kaydeden Dinç, “Kovid-19 Virüs salgını nedeni ile işverenlerin işten çıkarmalarının önü kesilmeye çalışılsa da kanun maddelerinde ki boşlukları iyi kullanan LOOMİS sudan sebeplerle 19. iş kolunda çalışan 4 şoför ve 5 özel güvenlik 9 çalışanı tazminatsız olarak bu salgın döneminde işten çıkardı. Salgın sürecini kendi lehine kullanmaya çalışarak kanun dışı uygulamalara hız kesmeden devam etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Özel güvenlik işçilerini sebepsiz yere tazminatsız işten çıkarıldı

Güvenlik İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Dinç, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bugüne kadar çalışanlarının sesine kulak vermeyen, daha iyi çalışma koşulları talep eden özel güvenlik işçilerini sebepsiz yere tazminatsız işten çıkaran, uzun çalışma saatleri karşısında ezilen özel güvenlik emekçilerini görmezden gelip haklarını vermeyen ve bunun gibi onlarca haksız uygulamanın sahibi LOOMİS ve işkolumuzdaki tüm işyerlerine karşı örgütlenme mücadelemiz devam edecek. LOOMİS’te işten çıkarılan 9 kardeşimiz için sendikamız ve hukuk müşavirliğimiz, gerekli çalışmaları başlatacak. Daha önce olduğu gibi ülkemizde ve uluslararası platformlarda, verdiğimiz mücadeleyi tüm gayretimizle sürdüreceğiz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *