ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

4300 adet yeni dersliğe ihtiyaç var

4300 adet yeni dersliğe ihtiyaç var
YAYINLAMA: 23 Kasım 2022 / 20.22
GÜNCELLEME: 23 Kasım 2022 / 20.22
“Okul yap, adını yaşat”

Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, 4300 adet yeni dersliğe ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, hayırsever vatandaşların “Okul yap, adını yaşat” projesine destek vermesini istedi.

Atak, 2003-2004 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala okullarda tüm hazırlıkların devam ettiğini, bir çok okulun bakım ve onarım işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Gaziantep’te, toplam 552 okulda, 4634 derslik bulunduğunu ancak, bu sayının 1 milyon nüfuslu bir kent için çok yetersiz kaldığını ifade eden Atak, “Bir çok okulumuzda dersliklerin yetersizliğinden dolayı 60-80 kişilik sınıflar var. Yaptığımız hesaplamalara göre 4300 adet yeni dersliğe ihtiyaç var. Devletin kaynakları sınırlı olduğu için iş adamlarımızı okul yapmaya davet ediyorum” dedi.

Gaziantep il ve ilçelerinde 7789 değişik branşta öğretmen bulunduğunu belirten Atak, yeni öğretmen atamalarının yapıldığını ancak, 1302 branş, 130’da sınıf öğretmenine daha ihtiyaç olduğunu söyledi.

Öğretmen ihtiyacını karşılamak için vekil öğretmen, halk eğitim merkezlerindeki usta öğretici ihtiyacını karşılamak için de usta öğretici öğretmen alacaklarını belirten Atak, şöyle konuştu:

“Gaziantep’te mevcut okulların büyük bölümünü hayırsever iş adamları yapmıştır. Bu konuda Gaziantepli iş adamlarımızın desteklerini yeniden bekliyoruz. Yeni okul yapmaları için onlara her türlü kolaylığı sağlayacağız. İş adamlarının yapacakları okullara kendilerinin ve akrabalarının isimlerini verebilecekler. Hedefimiz Gaziantep’te eğitim kalitesini yükseltmek. Bunun için ilk işimiz derslik ihtiyacını karşılayıp, sınıflardaki öğrenci sayısını 25-30 öğrenciye kadar indirebilmek. Öğretmen açığını kapatmak için milli eğitim Bakanlığından ek kadro talebinde bulunduk. Gaziantep’te bu yıl eğitim-öğretim de altın bir yıl yaşanması için seferber olduk.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *