ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

43 numuneden 41 ’i sağlıksız çıktı

43 numuneden 41 ’i sağlıksız çıktı
YAYINLAMA: 16 Haziran 2020 / 19.47
GÜNCELLEME: 16 Haziran 2020 / 19.47

Gaziantep’te bir yıl içerisinde 104 seyyar mazotçu hakkında yasal işlem yapılırken, bazıları hakkında dava açıldığı, bazılarının mührü kırarak işe devam etmesi nedeniyle ikinci kez savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi. Bu arada kalyak satan 43 işyerinden 41'inden alman numunenin standarda uygun olmadığı ifade edildi.

Sanayi Ticaret İl Müdürü  Neşet Şeren kaçak ve korsan kalyak ve akar yakıt satanlara yönelik mücadeleye aralıksız devam ettiklerini belirterek, bu amaçla geçtiğimiz yıl çevre, sağlık, büyükşehir, gümrük, vergi dairesi gibi kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan Akaryakıt Denetleme Komisyonu üyelerinin önümüzdeki günler çalışmalara aktif olarak başlayacağını söyledi.

Komisyonun çalışmaları nedeniyle kaçak akaryakıt tüketiminin şehrimizde yüzde 60 oranında azaldığını belirten Şeren, kaçak akaryakıta karşı uyardı. Kalorifer yakıtının mutlaka belli firmalardan fatura karşılığı satın alınmasını isteyen Şeren, “Kaçak yakıtın hem kalorisi düşük, hem de hava kirliliğine neden oluyor. Kalorisi az olduğu için çok fazla tüketim olacak, ayrıca brülörü arıza yapacak kazan dairesinde sorun çıkacak. Yani tüm bu sıkıntılar maddi ve manevi kayba neden olacak. Bu nedenle standarda uygun kalorifer yakıtı tüketilmelidir” dedi.

Denetimlerin başarıya ulaşması için vatandaşların duyarlı olması ve kalitesiz kaçak yakıtı tercih etmemesi ve bunları satanların kendilerine bildirilmesini isteyen Şeren, standarda uygun üretim yapmayan, prosedüre aykırı işyerlerini mühürledikten sonra mührün kırılıp tekrar faaliyete geçildiğini belirtti. Böyle yerlerin sayacının da alınması için karar alma aşamasında olduklarını kaydeden Şeren, gerekli yazı Resmi Gazete ’de yayınlandıktan sonra da sorunun kalmayacağını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *