ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

400 milyon çift ayakkabı üretim kapasitemiz var!

400 milyon çift ayakkabı üretim kapasitemiz var!
YAYINLAMA: 15 Ekim 2021 / 13.13
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2021 / 13.13
Türkiye’de 220 milyon çift ayakkabı üretildiğini belirten Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Hasan Özcan, kurulu kapasitenin ise 400 milyon çift olduğuna dikkat çekti. Özcan, sektörün hammaddesinin yüzde 75’inin ithal olduğunu belirterek, dışa bağımlılıktan kurtulmak için hayvancılığın geliştirilmesi gerektiğini açıkladı.

Gaziantep’te ilk kez açılan GAPSHOES 2003 1. Ayakkabı, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı’na katılan Hasan Özcan, Gaziantep’in sektörün gelişmişliğinin bir göstergesi olduğunu belirterek, bu tanıtımın bölge açısından da önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep’te ilk kez düzenlenen, yerli ve yabancı toplam 85 firmanın katıldığı fuarın açılışına katılan Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Haşan Özcan, Türkiye’de deri ve ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren 400 bin civarında esnaf bulunduğunu belirterek, yılda toplam 220 milyon çift ayakkabı üretildiğini açıkladı. Kurulu kapasitenin 400 milyon çift olduğuna dikkat çeken Özcan, sektörün hammaddesinin yüzde 75’inin ithal olduğunu, dışa bağımlılıktan kurtulmak için hayvancılığın geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Özcan, 1991’de Gaziantep’te Ayakkabıcılar Sitesi’nin temelini attıklarını, bugün bu sitenin ayakkabı sektörünün ivme kazanmasında önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti. Sektör olarak önemli mesafe, katettiklerini, Türkiye’ye önderlik ettiklerini, üretilen ayakkabıların sadece ülkemizde değil, Doğu Avrupa ülkelerinde Türkiye’nin gururu olmasını sağladıklarını ifade eden Özcan, Türkiye’de çok sayıda işyeri bulunduğunu, ancak bu işyerlerinin Türk sanatkarının ürettiği ayakkabıları dünya pazarlarına taşıyacak, ona marka özelliği kazandıracak optimal büyüklükte olmadığına işaret ederken, sözlerine şöyle devam etti:

“Hükümetten süratle bira-raya gelerek optimal büyüklükteki işletmeler haline dönüşmemiz, dünya pazarlarını yakalamamız, ürettiğimiz kaliteli ayakkabıları dünya pazarlarına taşımamız için gerekli değişiklikleri yapmasını istiyoruz. Kayaları parçalayıp kum haline getiren suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir. Biz ayakkabıcılar her fırsatta bunu dile getireceğiz. Öncelikle kaliteyi yükselterek, standardı sağlayarak ve Türk malı üretimini, dünya çapındaki yaygınlığını, itibarını bu şekilde sağlayabiliriz."

GSO ve Akort Fuarcılık tarafından M1 Tepe Alış Veriş Merkezi Fuar alanında düzenlenen GAPS-HOES 2003 1. Ayakkabı, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı törenle açıldı. Açılışa Vali Erhan Tanju, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Türkiye Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Haşan Özcan, Suriye Halep Başkonsolusu, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, GTO Başkanı Mehmet Aslan, Meclis Başkanı Mustafa Geylani, OSB Başkanı Akif Ekici, GASBAŞ A.Ş. Başkanı Mehmet Özmen, GSO Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri yerli ve yabancı işadamları, sanayiciler, ayakkabıcılar ile katılımcı firmalar yer aldı. Açılış sırasında bir konuşma yapan GSO Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu markalaşmanın önemine değindi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *