ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

40 milyon dolar tartışması sürüyor

40 milyon dolar tartışması sürüyor
YAYINLAMA: 23 Ağustos 2020 / 17.31
GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2020 / 17.31

Gaziantep içme suyu isale hattının tamamlanması amacıyla gönderilecek olan 40 milyon dolarlık kredinin kim tarafından sağlandığı tartışmalarına son noktayı ANAP’lı Turizm Bakanı Mustafa Taşar koydu. Bakan Taşar kent için önem taşıyan, kredinin genel başkanları Mesut Yılmaz'ın katkılarıyla kendisi tarafından sağlandığını açıkladı. MHP Milletvekili Mehmet Ay’ın 40 milyon dolar kredide kendisinin çabalarının etkili olduğunu iddia ederek Taşar’ı, şov yapmakla suçlamıştı.

Taşar, dün yaptığı yazılı açıklamayla Ay’a yanıt verdi. Taşar, Gaziantep’e yapılan hizmetlere katkısı olmayanların sahiplenmesini eleştirerek, “Bu kent için kimin çalıştığı, kimlerin hizmet ettiğini halkımız aslında çok iyi biliyor. Yıllardır Gaziantep'in sorunlarına sahip çıkanlar da bellidir. Bunun için misket oynamaya gerek yoktur" dedi.

Gaziantep içme suyu projesinin ANAP'ın tek başına iktidar olduğu dönemde boşaltıldığını iddia eden Taşar, 1992 yılından sonra ödenek aktarılamadığı için projelerin geciktiğini, bugüne kadar Gaziantep'e hizmet verilmesinin aksamaması için canla başla çalıştıklarını vurguladı. Büyükşehir Belediyesine de sürekli destek verdiklerini açıklayan Taşar, "Bugünkü makamlar ve kişiler geçicidir. Önemli olan Gaziantep halkıdır ve Gaziantep'in geleceğidir" düşüncesinde olduklarını sözlerine ekledi.

40 Milyon dolarlık kredinin Mesut Yılmazın destekleriyle alındığını belirten Taşar, beşinci kez hükümette görev aldığını söyleyerek, "Bu zaman içerisinde Gaziantep'i bugünlere taşıyan hizmetlerin hepsinin altında benim imzam vardır. Başkalarının hayal gördüğü hizmetleri gerçekleştiren de ANAP iktidarları zamanındaki girişimlerimizdir” dedi.

Gaziantep Doğal Gaz İletim Hattı projesini ilk defa gündeme getirdiğinde aynı isimlerin "Bu hayal, mümkün değil, yalan" diyerek tepki gösterdiklerimde hatırlatan Taşar, bu projenin de hayata geçirilmesi için gerekenin yapıldığını belirterek "O zaman tepki gösterenler, bugün yine mahcup olmuşlardır. Biz onlara aldırmadan bugüne kadar Gaziantep'e hizmeti bir ibadet şevkiyle yerine getirdik, yine aynı heyecan ve kararlılık içinde hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *