ANASAYFA arrow right Yaşam

370 milyon çocuğun geleceği tehlikede

370 milyon çocuğun geleceği tehlikede
YAYINLAMA: 30 Nisan 2020 / 17.06
GÜNCELLEME: 30 Nisan 2020 / 17.06

Okulda sunulan yemekler özellikle kız çocukları için kritik önem taşıyor. Pek çok yoksul ülkede bir öğün yemek vaadi, anne babaların kız çocuklarını okula göndermeleri için yeterli oluyor ve bu da kız çocuklarının ağır ev işlerinden kaçınabilmesini sağlıyor.

Covid-19 krizi, dünya genelinde yoksul insanlar arasındaki açlık seviyelerini yukarılara taşırken Dünya Gıda Programı (WFP) ve UNICEF, okulların kapanmasıyla birlikte okulda verilen yemeklerden mahrum kalan 370 milyon çocuğun beslenme ve sağlık açısından karşı karşıya kalacağı yıkıcı sonuçların önüne geçebilmek amacıyla hükümetlere çağrıda bulundu.

Kız çocukları WFP İcra Direktörü David Beasley konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Dünya çapındaki milyonlarca çocuk için okulda yedikleri bir öğün yemek, o gün yedikleri tek öğün olmakta. Bu öğün olmaksızın aç kalabilir, hastalanarak okulu bırakmak zorunda kalabilir ve yoksulluğun etkilerini bir nebze olsun bertaraf etmek için ellerindeki en iyi şansı kaybedebilirler. Bu salgınının bir açlık felaketine dönüşmesini engellemek ve hiç kimsenin geride bırakılmadığından emin olmak için hemen şimdi harekete geçmeliyiz”.

Okulda sunulan yemekler özellikle kız çocukları için kritik önem taşıyor. Pek çok yoksul ülkede bir öğün yemek vaadi, anne babaların kız çocuklarını okula göndermeleri için yeterli oluyor ve bu da kız çocuklarının ağır ev işlerinden kaçınabilmesini sağlıyor ya da çocuk evliliğine maruz kalma risklerini azaltıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *