ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

37 bin çiftçiye destek primi ödenecek

37 bin çiftçiye destek primi ödenecek
YAYINLAMA: 10 Kasım 2020 / 15.58
GÜNCELLEME: 10 Kasım 2020 / 15.58

Gaziantep yöresinde çiftçiye destekleme primi ödemelerine bu hafta başlanıyor. Destekleme priminden faydalanmak için başvuran 42 bin çiftçiden şartları uyan 37 binine destekleme primi verilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi. Buna göre dönüm başına 50 milyon lira verilmesi planlanan toplam destekleme priminin 22 trilyon civarında olduğu açıklandı.

Yetkililer, çiftçilere verilmesi planlanan-kredinin gönderildiğini ve ödemelere yarın başlanacağını, banka önlerindeki yığılmaları önlemek için ilçe ve köylere göre belirlenecek program çerçevesinde yapılacağı bildirildi.

MHP Milletvekili Ali Özdemir 22 trilyon liranın 8 Mart Cuma günü TCZB’ye aktarıldığını belirterek, çiftçilere Çarşamba günü ödemelerin başlanacağını kaydetti. Tarım Bakanlığı’nın yoğun çalışması ve gayretleri neticesinde Türk çiftçisine doğrudan destek önlemleri olarak ödemelere yaklaşık bir aydan beri başlandığını belirterek, “Son yıllarda ülkemiz çeşitli afetlere maruz kalmaktadır. İşte bu yıl içerisinde Ege ve Akdeniz bölgelerinin yağıştan etkilenmiş çiftçilerimizin etkili alanlarını sel basmış çok kötü durumlara düşmüşler, ileri düzeyde zararlara uğramışlardır.

Yine geçen yıl İç Anadolu ve Trakya bölgemiz kuraklıktan etkilenmiş geçen yıl hasat alamayarak çiftçilerimiz zarara uğramıştır. Bunlar göz önünde bulundurularak doğrudan gelir desteği mağdur olan bu bölgelerimizden başlatılmıştır. Şimdi sıra bizim bölgelerimize gelmiştir. Ziraat Bankası şubelerindeki çiftçilerimizin hesabına Ziraat Bankası önünde fazla beklememeleri için İlçe Kaymakamlıktan, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Bankası Müdürlüğü ile ortak program yaparak ya köy köy, ya da isim sıralaması yapılarak paranın dağıtımına Çarşamba günü başlanacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *