ANASAYFA arrow right Güncel

3600 Ek göstergeden yararlanamayan meslek grupları için düzenleme yapılsın

YAYINLAMA: 21 Eylül 2022 / 15.27
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2022 / 15.27
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, bazı meslek gruplarının 3600 ek gösterge dışında tutulması nedeniyle mağdur edildiğini, bunlarında yararlanabilmesi için bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Sağlık teşkilatlarında lisans mezunu GİHS’na mensup memur, VHKİ, Şef, Ayniyat Saymanı, THS, ile YHS kadrolarında çalışanların ve bu kadrolardan emekli olanların 3600 ek göstergeden yararlanamadıklarına dikkat çeken Taşkın, bunun Anayasa’nın 10. Maddesine aykırı olduğunu ve devletin kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapamayacağını belirterek,  Meclis’te, bu mağduriyetin giderilmesi için düzenleme yapılmasını istediklerini söyledi.

30 hizmet yılını dolduran önlisans mezunu kamu çalışanlarına dahi 3600 ek gösterge verilirken, bazı lisans mezunlarının kapsam dışı tutulmasının adalet ve hakkaniyet duygularını zedelediğine vurgu yapan Taşkın, bu ayrımcılığın çalışma barışına ağır darbe vurduğunu sözlerine ekledi. Bu nedenle idari personelin moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi, kendilerinin tükenmişlik sendromundan kurtarılması amacıyla 3600 ek göstergenin tüm çalışanları kapsamasını istiyoruz, ifadelerini kullandı.

3600 ek gösterge çalışmalarına başladıktan sonra yapılan açıklamaları da hatırlatan Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Memur Sen ve Türkiye Kamu Sen temsilcilerinin 51 madde de uzlaşarak ortak bir metin sunduklarını, görüşmelerin hem Bakanlık hem de konfederasyonlar arasında olumlu ilerlediğine dair açıklamalar yaptıklarını belirterek, uzlaşarak ortaya çıkardıkları tablo da ayrımcılık ve mağduriyet olduğunu söyledi.

Necip Taşkın, devletin kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapmasını kabul etmediklerini söyledi. Taleplerinin açık ve net olduğunu belirten Taşkın, 3600 ek göstergeden yararlanamayan kamu çalışanlarının da yararlanabilmesi için yeni bir düzenleme yapılmasını istediklerini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *