ANASAYFA arrow right Yaşam

3600 ek göstergede sona gelindi

YAYINLAMA: 07 Eylül 2021 / 21.31
GÜNCELLEME: 07 Eylül 2021 / 21.31
Diyanet Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, 3600 ek gösterge ile çalışmaların devam ettiğini ve sona gelindiğini açıkladı.

Göral, “3600 ek gösterge en son toplu sözleşme görüşmelerinde sendikamızın taleplerinden biriydi. Bu madde kabul edildi ve imza altına alandı, fakat detayları hangi kurumlara verilecek, hangi eğitim düzeyi ve kadrolara verilecek bunun detayları 2022 içerisinde görüşülecek. 2022 yılı içerisinde veya 2023 yılında hayat geçirilecek” dedi.

3600 ek göstergenin tüm diyanet çalışanlarını kapsaması gerektiğini kaydeden Başkan Göral, “Diyanet Sen olarak talebimiz, 3600 ek göstergenin diyanet çalışanlarının tamamının kapsamasıdır. Ayrım yapılmaksızın din hizmetleri, genel idare hizmetleri ile yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlarının tamamının 3600 ek göstergeden faydalanmasını istiyoruz. Çünkü birine verilip diğerine verilmezse kadrolar arasında bir çatışmaya neden olacak, çalışma barışını bozacak” uyarısında bulundu.

Kentimizde bin 500’e yakın diyanet çalışanının bulunduğunu hatırlatan Diyanet Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Diyanet Sen olarak, Gaziantep’e bin 120 üyeye ulaştık. Bu arkadaşlarımızın özlük haklarına ilişkin sorun ve taleplerini çözmeye çalışıyoruz, çözemediklerimizi Genel merkez nezdinde çözüyoruz. Hiçbir sendikaya üye olmayan diyanet çalışanlarına bir sendikaya üye olmalarını istiyoruz. Son toplu sözleşme görüşmelerinde sendikaya üyesi olan arkadaşlara üç ayda bir 400 TL civarında bir ödeme getirildi. Toplu sözleşme görüşmelerin kazanımlardan biri de buydu. Arkadaşların bu haktan faydalanmalarını istiyoruz.” Özer Karınca

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *