ANASAYFA arrow right Sağlık

3600 ek göstergede hayal kırıklığı yaşatmayın!

3600 ek göstergede hayal kırıklığı yaşatmayın!
YAYINLAMA: 18 Şubat 2022 / 18.00
GÜNCELLEME: 18 Şubat 2022 / 18.00
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, çalışmaları devam eden 3600 ek göstergede sağlık çalışanlarına hayal kırıklığı yaşatılmamasını istedi.

Cumhurbaşkanı’nın öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerine verileceğini açıkladığı 3600 ek gösterge kapsamının genişletilmeyerek açıklandığı şekliyle 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde sözleşme maddesi haline getirilmesinin tarihi bir hata olduğuna dikkat çeken Taşkın, 3600 ek göstergenin sadece dört meslek grubuna verilmesi halinde çalışma barışının bozulacağını belirterek, bunu dikkate almayan ve bu hatayı yapan yetkilileri memurların affetmeyeceğini söyledi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 3600 ek gösterge çalışmalarının haziran ayında Meclis’e getirileceğinin anlaşıldığını söyleyen Taşkın, 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

3600 ek göstergenin memur ve memur emeklileri için önemine ve gerekliliğine dikkat çeken Necip Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“3600 ek gösterge için Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı dört meslek grubuna daha sonra idareci olan ve bu pozisyondan emekli olanlarda dahil edildi. Özellikle sağlık teşkilatlarında hemşire dışında çalışan 38 branştaki sağlık çalışanlarının durumu ne olacak? Sadece dört meslek, idareci pozisyonunda çalışanlara ek gösterge düzenlemesi yapılması hem adalete gölge düşürür, hem çalışma barışını bozar, hem de ücret dengesizliğini artırarak büyük bir uçurum oluşturur!

3600 ek gösterge memurun ikramiye ve maaşlarında %20-25 oranında artış sağlayacak. 2 milyon memur ve memur emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge, özellikle ekonomik olarak yıpranan ve zor şartlarda yaşamaya çalışan dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklileri için büyük önem arz ediyor. Zira memur emeklilerinde 700-800 lira arasında bir artış meydana getirecektir ki bu da emeklinin yaşam şartlarının iyileştirilmesi açısından son derece önemlidir. Bu nedenle bunun kapsamı genişletilmelidir. Kapsamın genişletilmesi halinde halen görev yapan memurun hem ücretinde, hem de emekli maaşında önemli bir artış olacağı gibi aynı zamanda kamuda yükselmenin de önünü açacaktır.

Sosyal hukuk devleti ve Anayasa’nın gereği olarak devlet, çalışanlarına ve emeklilerine insanca yaşayacağı koşulları sağlamak zorundadır. 3600 ek gösterge kapsamının genişletilerek tüm çalışanları ve emeklilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi halinde memurun aylık maaşı, alacağı maaş zammı, emekli olduktan sonra alacağı emekli ikramiyesi ve aylığında olumlu artış olacak ve insanca yaşayabileceği bir seviyeye gelmiş olacaktır. Bu nedenlerle Sayın yetkililerin bunları dikkate alarak düzenleme yapmalarının önemini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *