ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

36 bin emekli milletvekili halkın sırtından indirilmeli

36 bin emekli milletvekili halkın sırtından indirilmeli
YAYINLAMA: 10 Haziran 2022 / 14.13
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2022 / 14.13
Türkiye’de yoksulluk sınırının altında yaşayan binlerce insanın sorumlusunun bugüne kadar ülkeyi yönetenler olduğu, ülkeyi bu duruma getirenler arasında 36.000 emekli milletvekili bulunduğu kaydedilirken, bunların hemen halkın sırtından indirilmesi istendi.

Zam yapmak yerine atıl kaynaklar değerlendirirsin

Kalite Derneği Başkanı Ali Peri, ülkenin içinde bulunduğu krizin ve yoksullaşmanın sorumlusunun, mevcut hükümet değil, bugüne kadar iktidar koltuğunu işgal eden siyasiler olduğunu vurguladı. Ülkede bu kadar çok sıkıntı yaşanırken, yoksullaşma hızla devam ederken, zamların ardı arkasına gelmediğini söyledi. “Borç ödenmediği halde, mutlaka karşılanması gereken giderleri de var. Hükümet bunu karşılayamayınca başta akaryakıta zam yapıyor. Ancak bu zam yerine atıl olan kaynaklar değerlendirilip, vergi ödemeyenler kayıt altına alınabilse o zaman bu yönetim takdir edilir. Fakat herkes işin kolayına kaçarak sürekli zam yapıyor. Bütçe açığını kapatmayı kaynakları harekete geçirmekte arama zahmetine girilmiyor “dedi.

Milletvekilliği meslek değildir

Mevcut 550 milletvekili bulunduğunu hatırlatan Peri, “Bu ülkede şu anda 36.000 milletvekili emeklisi var. Bu ülkemiz için çok büyük bir rakam. Ülke bunca sıkıntıdayken, bu insanlara havadan en yüksek rakamdan emekli maaş ödenmesi doğru değil. Eğer, topluma kalite gelecekse, parlamentoya güven gelecekse, milletvekilliği bir meslek olarak değil, topluma hizmet olarak değerlendirilecekse milletvekili emekliliği kaldırılmalı. Emeklilik olayı sona erdirilmeli. Bugün aklı selim, üretken insanlar, politikaya ve parlamentoya giremiyor. Bunun altındaki neden, milletvekiliğinin meslek olarak görülmesi. Çünkü çoğu, bunu meslek haline getirmiş başkalarına geçit vermiyor. Emekli olan milletvekili maaş almakla kalmıyor, sağlık hizmetlerinden de önemli ölçüde pay alıyor” diye konuştu.

Kişisel çıkarları hep toplumun çıkarının önünde tutuldu

Türkiye cumhuriyeti kurulduğundan bu yana geçiş dönemi yaşandığını kaydeden Ali Peri, bu nedenle hükümetlerin, ülkenin kalkınmasına insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik kalıcı, ileriye dönük hizmetlerde çok yetersiz kalındığını, siyasette kişisel çıkarın hep toplum çıkarından önde tutulduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *