ANASAYFA arrow right Yaşam

3.5 yaşındaki torununu istismar eden erkek, tepkiler üzerine gözaltına alındı

3.5 yaşındaki torununu istismar eden erkek, tepkiler üzerine gözaltına alındı
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2020 / 16.45
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2020 / 16.45
Yaklaşık 1 ay önce şikayette bulunulmasına rağmen C.Y. hakkında işlem başlatılmaması üzerine sosyal medyada tepkiler oluşmuştu.

3.5 yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen Cafer Y., sosyal medyadaki tepkilerin ardından gözaltına alındı.

Yaklaşık 1 ay önce şikayette bulunulmasına rağmen hakkında işlem başlatılmaması üzerine sosyal medyada tepkiler oluşmuştu.

Davayı takip eden Feminsit Avukatlar, yaklaşık 1 ay önce gerçekleşen cinsel istismara ilişkin soruşturmanın Bakırköy C. Savcılığı'nda sürdüğünü belirterek dosyada etkili bir soruşturma yürütülmediğini söylemişlerdi.

Feminist Avukatlar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cafer Y'nin peşinden, günlerdir yollarını aşındırdığımız adliyeye geldik. Dosyada yeni bir şey olmamasına rağmen, aynı savcı tutuklamaya sevk kararı verdi!? #DayanışmaYaşatır demeye de #CaferYTutuklansın demeye de devam. Şu an Sulh Cezada CY'nin getirilmesini bekliyoruz" dedi. 

Cinsel istismar dosyasının etkili soruşturulması talebi ile failin tutuklanmasına yönelik çağrı yapan avukatlar dosya ile ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı:

Aile, 1 Haziran'da istismarı fark ederek 2 Haziran'da karakola giderek şikayetçi oldu. Nihayetinde dosya kapsamında annenin de bebeğin de ifadesi alındı. Ama bebek çok korkmuş olduğu için ne kendini ifade edebiliyor ne de muayeneye onay veriyor..
9 gün sonra bebeğin kanaması olunca aile çaresizce hastane hastane geziyor, istismar şüphesi var diye herkes birbirine gönderiyor. Nihayetinde Cerrahpaşa'ya götürülüyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Cerrahisi, Adli Tıp ve Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi uzmanları muayene ediyor.
Muayene ve görüşmelerin sonuçlarında ilgili hekimler kuvvetli istismar şüphesi var diyor, Adli Tıp Polikliniği ciddi istismar şüphesi sebebiyle polise (tekrar) bildirim yapıp adli rapor düzenliyor."

Avukatların yaptığı açıklamada C.Y.'nin bebeğin annesi ve teyzesine küçük yaşlarından beri sistematik cinsel ve fiziki şiddet uyguladığı da belirtildi.

"Bebeğe yönelik istismar üzerine anne ve teyze de dayanamayarak şikayetçi oluyorlar. Bu dosya da Bakırköy C. Savcılığı'nda başka bir savcı tarafından yürütülüyor. Anne ve teyzenin dosyasında etkili bir soruşturma yürüdüğü söylenebilir. Çünkü savcı erkeğin eşi olan anneannenin tanık olarak ifadesini ve failin ifadesini de aldıktan sonra, tutuklamaya sevk ediyor. Bu failin bir an önce tutuklanması gerekir! Dosyada 1 aydır şüphelinin ifadesi dahi yok! Buradan Bakırköy C. Başsavcılığı'na sesleniyoruz: Bu dosyada etkili soruşturma yürütülsün; İstanbul Sözleşmesi, Lanzarote Sözleşmesi, 6284 sayılı Kanun'un gerekleri yerine getirilsin."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *