ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

35 bin Gaziantepli 103,5 milyon lira yardım etti

35 bin Gaziantepli 103,5 milyon lira yardım etti
YAYINLAMA: 06 Kasım 2020 / 13.28
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2020 / 13.28
ASKALSAN’ın 39. toplantısı yapıldı

Çelik Kalıp Fabrikasına tüm Gazianteplilerin yardıma koşması çok anlamlı. Bir süre önce kuruluşu tamamlanan Askeri Çelik Kalıp Fabrikası (ASKAL SAN) Gazianteplilerin yardım ve bağışları devam ediyor. Dün saat 14‘te Belediye tiyatro salonunda 39. toplantı yapıldı. Toplantıya Vali Fikret Koçak, Garnizon komutanı ve Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Şebabettin Balkan, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Fahri yardım toplama komitesi başkanı Bülent Özesen, Ticaret Odası Meclis Başkanı Talip Dağdelen, fırıncılar, tuhafiyeciler, matbaacılar ve jakarcı dokumacılar esnafı katıldı.

Toplantıdan önce Vali Fikret Koçak ve Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ yapılan iş hakkında bilgi vererek dileyenin Askeri Çelik Kalıp Fabrikasına yardım edebileceğini, her şeyin mutlaka bir kalıba ihtıyacı bulunduğunu, bu yüz den fabrikanın bütün sanayi kesimine hizmet edeceğini ifade ettiler.

Fahri Yardım Komitesi yetkilileri verdikleri bilgide şimdiye kadar 39. toplantı yapıldığını, toplantılara 35 bin Gazianteplinin katılarak çok anlamlı bir davranış olan yardımlarını esirgemediklerini, şimdiye kadar 103 milyon 355 bin lira yardım toplandığını söylediler.

Yurtta buna benzer yardımlarla bazı tesislerin kurularak ordumuza armağan edildiği, fakat hiç bir yerde 35 bin kişinin canı gönülden böyle bir birlik meydana getiremediğini, böyle anlamlı bir davranış anıtının ancak Gaziantepliler tarafından meydana getirilebileceğini söylediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *