ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

325 tane esnaf haciz kıskacında

325 tane esnaf haciz kıskacında
YAYINLAMA: 10 Eylül 2020 / 15.38
GÜNCELLEME: 10 Eylül 2020 / 15.38
Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifimden aldıkları krediyi geri ödemelerine rağmen borçlarından düşülmeyen esnafın sorununa çözüm bulunamazken, halen 325 esnafın haciz kıskacında olduğu belirtildi.

Kooperatif Başkanı Mehmet Sarıbal, kooperatifin bankaya 1 trilyon 400 milyon lira borcu bulunduğunu açıkladı. Sarıbal, eski yönetimleri de görevlerini yapmamakla suçladı. Esnafın ödediği paranın, dönemin muhasebecisi tarafından zimmete geçirildiğini, bu duruma yönetimlerin ilgisiz kalıp göz yumduğunu ifade eden Sarıbal, “Esnaf perişan halde. Kooperatif bankadan aldığı krediyi aracılık yaparak esnafa kullandırıyor, bu yüzden bizde bankaya borçlu durumdayız. Toplam borcumuz, yani kullanılan kredi 613 milyar bu para faiziyle birlikte 1.5 trilyona ulaştı. Temerrüt faizi işliyor” dedi.

Kooperatifin esnafa hizmet etmek amacıyla çalıştığını söyleyen Sarıbal, “Böyle bir olay GTO veya GSO’nun başına gelseydi kıyamet kopardı. Ancak küçük esnaf ve sanatkara hizmet eden kooperatifte yolsuzluklar oluyor, kimsenin umurunda değil. Gaziantep milletvekilleri yanında gerekirse siyasi parti başkanlarıyla da görüşerek bu sorunu çözmeye çalışacağız” diye konuştu.

Eski başkan Asım Meriç’in, şantaj yolu ile seçildiğini iddia eden Sarıbal konuşmasına şöyle devam etti: “Meriç, Mehmet Şişli’nin başkan olduğu dönemde Denetleme Kurulu Başkanıydı. Bu nedenle Şişli dönemindeki usulsüzlükleri rapor haline getirdiği halde esnafa bilgi vermeyerek, Mehmet Şişliye, ‘Yönetim kurulu başkanlığını bana vermezsen bu raporlan Savcılığa veririm’ diye tehdit etti. Ondan sonra Şişli istifa etti ve yapılan olağanüstü genel kurulda Asım Meriç başkan seçildi. Meriç, esnafın mağdur olmasına yol açmıştır. Fakat biz olayın peşini bırakmadık. Araştırma ve incelemelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *