ANASAYFA arrow right Eğitim

32 derslikli okul yapılacak

32 derslikli okul yapılacak
YAYINLAMA: 14 Ekim 2020 / 17.50
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2020 / 18.46
“100. Yılda 100 Hayırsever” kampanyası bir Gaziantep Modeli…

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan “100. Yılda 100 Hayırsever” kampanyası kapsamında Gaziantep’e yeni bir okul daha kazandırılıyor.

Hayırsever Ender PVC ve Alüminyum A.Ş. tarafından Karşıyaka Mahallesi’ne yaptırılacak 32 derslikli ortaokul için imzalar atıldı.

Valilikte düzenlenen protokol imza törenine Vali Davut Gül’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, YİKOB Başkanı Alper Çifçi, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Hayırseverler Murat Ercan ve Ünal Ercan katıldı.

Vali Davut Gül, törende yaptığı konuşmada, ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ kampanyasının Gaziantep Modeli ile hayata geçirildiğini söyledi. Gül, “Öncelikle Şehitkâmil Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Karşıyaka Mahallesi’ndeki okul yapılacak yeri kamulaştırma ile işe başladık. Büyükşehir Belediyemiz YİKOB ile birlikte kamulaştırmaya destek verdi. Üç kurum birlikte kamulaştırdık. Hayırseverlerimiz Murat ve Ünal kardeşler de bu mahallede yetiştiklerini ve büyüdükleri mahalleye okul yaptırmak istediklerini belirttiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Hayırseverimiz kendisi binayı yapacak. YİKOB kontrol edecek. 32 derslikli okulumuz inşallah bir sonraki eğitim öğretim yılına yetişerek Karşıyaka’daki okul ihtiyacı sorununu ortadan kaldıracak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Atacağımız imza ile o bölgedeki çocuklarımızı ikili eğitimden kurtaracağız. Kamulaştırma ile altyapı sorunu çözüldü, üstyapı noktasında da hayırsever ailemizin devreye girmesi ile o bölgenin çocukları ve gençleri için çok büyük bir fırsat olacak. Gaziantep Modeli birlikte iş yapma modeli. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu. 

YİKOB Başkanı Alper Çifçi, Gaziantep’e böyle güzel bir yapıyı kazandırdıkları için hayırseverlere ve tüm paydaş kurumlara teşekkür etti.

Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Karşıyaka bölgesinin okul ihtiyacının fazla olduğu bir bölge olduğuna değinerek hayırseverlere böylesi güzel bir hayra vesile oldukları için teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise Karşıyaka Mahallesine yaptırılacak 32 derslikli okul ile ikili eğitimin yapıldığı Şahinbey Ortaokulu, Mustafa Çolakoğlu ve Ticaret Borsası Ortaokulu’nun normal eğitime geçirileceğini dile getirdi. 

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Karşıyaka bölgesi bizim nüfusumuzun en yoğun olduğu bölgelerden bir tanesi. Bu bölgede yer sorunumuz hat safhadaydı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın başlattığı, YİKOB’un da devam ettiği noktada arsa meselemiz çözülmüştü. Hayırseverlerimizin bu okul kampanyasında da özellikle Karşıyaka’yı tercih ediyor olması memnuniyet verici bir hadise oldu. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Hayırseverler Murat ve Ünal Ercan ise, hayra vesile olan herkese teşekkür ederek duydukları memnuniyet dile getirdiler.

Konuşmalar sonrasında eğitime destek protokolünün imzaları atıldı. 32 derslikli okul, Gaziantep’in tekli eğitime geçişinin önündeki önemli bir eksikliği giderecek.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *