ANASAYFA arrow right Yaşam

31 ildeki 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması yarın sona eriyor

31 ildeki 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması yarın sona eriyor
YAYINLAMA: 26 Nisan 2020 / 19.14
GÜNCELLEME: 27 Nisan 2020 / 11.56
30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulamaya konan dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması bugün son buldu.

Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulamaya konan dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının yarın sona eriyor.

Yasak, bu gece saat 00.00'da son bulacak.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre 30 büyükşehir olan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Antep, Hatay, İstanbul, İzmir, Maraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Urfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm yurttaşların sokağa çıkmaları kısıtlandığı duyurulmuştu.

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında alınan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde işlek cadde, meydan, park ve sahiller sakinliğini koruyor.

Balıkesir'de, Ali Hikmet Paşa Meydanı, Milli Kuvvetler, Anafartalar ve Kızılay Caddesi gibi salgın öncesi hareketli olan bölgelerde sessizlik hakim.

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan turizm merkezleri; Antalya ve Muğla'da meydan, sahil, cadde ve sokaklar sakin günler yaşıyor.

Kentlerde, İçişleri Bakanlığının genelgesi dışında kalan iş yerlerinin kapalı olduğu görülürken, birçok noktada önlem alan polis ekipleri, dışarı çıkanlardan evraklarının olup olmadığını sorup, gerekli kontrolleri yapıyor.

Mersin'de, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dördüncü gününde, kent merkezinin en hareketli noktalarından Adnan Menderes Bulvarı'nda sessizlik hakim oldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *